Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΟΚ
Ομόφωνη απόφαση καλοκαιρινής επέλασης

Ο "πολιτικός σχεδιασμός" της κυβέρνησης για μια εφ' όλης της ύλης καλοκαιρινή επέλαση κατά της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του λαού, ολοκληρώθηκε χτες στα πλαίσια της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ η τελική επικύρωση του κυβερνητικού προγραμματισμού θα γίνει την επόμενη Τετάρτη σε ειδική συνεδρίαση του ΕΓ.

Η εισήγηση που έγινε χτες στο πλαίσιο της ΠΓ, όχι από τον πρωθυπουργό, αλλά από τον σύμβουλό του Τ. Γιαννίτση... εγκρίθηκε από τα μέλη του οργάνου, το οποίο συνεδρίασε με τη συμμετοχή και των υπουργών Αλ. Παπαδόπουλου, Γ. Παπαντωνίου, Μ. Παπαϊωάννου και Τ. Μαντέλη. Σύμφωνα με τον εν λόγω σχεδιασμό η κυβέρνηση θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στις περιβόητες "διαρθρωτικές αλλαγές" μέσα από νομοσχέδια και επεμβάσεις που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, στην ψηφιακή τηλεόραση, στις αστικές συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ, στα ΕΛΤΑ κλπ. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσουν σε πανελλαδικό επίπεδο τα ειδικά"φροντιστήρια" των κομματικών στελεχών, με έμφαση στους συνδικαλιστές, και με θέμα τη στήριξη της κυβέρνησης.

Καθώς θα υλοποιείται η παραπάνω πολιτική, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από την κυβερνητική προπαγάνδα στις λεγόμενες "επιμέρους διορθώσεις", ώστε να εξασφαλιστεί η "κοινωνική συναίνεση". Δεν πρόκειται παρά για "διορθώσεις" που άπτονται της φρασεολογίας που θα χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ για το πέρασμα μιας πολιτικής που η ουσία της δε θίγεται στο ελάχιστο, παραμένοντας βαθιά αντιλαϊκή. Οπως, λέχθηκε δε, στην ΠΓ, θα πρέπει να υπάρξει ένας "συντονισμός" του αντιλαϊκού επιτελείου, ώστε "να μην ανοιχτούν μαζί και άκαιρα όλα τα μέτωπα", αλλά να ακολουθηθεί η τακτική της "βήμα προς βήμα" επιβολής των "διαρθρωτικών μέτρων" και πάντα υπό την επίφαση της "ολοκλήρωσης ενός εξαντλητικού διαλόγου".

Οπως ανέφεραν συνεργάτες του πρωθυπουργού μετά τη συνεδρίαση, έπειτα από την αναβαθμισμένη λειτουργία της ΠΓ ως οργάνου σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής, κανείς από τη Χαρ. Τρικούπη δε θα μπορεί πλέον να επικαλείται ότι το κόμμα είναι ανενημέρωτο... Αντίθετα, έλεγαν, τώρα είναι ευθύνη όλων να στηρίξουν την κυβέρνηση, ενώ υποστήριζαν, παράλληλα, πως ανάλογη δέσμευση για "αλληλοστήριξη" υπάρχει μεταξύ και των πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών. Οσο για το χαρακτήρα της συνεδρίασης, άλλες πλευρές απέδιδαν το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εντάσεις στο ότι η εισήγηση ήταν"εξαιρετικά συνθετική", ενώ άλλες πλευρές μιλούσαν για την... καλοκαιρινή ραστώνη που είχε καταλάβει τα μέλη του οργάνου και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη προέβη ο Κ. Σκανδαλίδης, σύμφωνα με τις οποίες "έγινε μία σε βάθος εποικοδομητική συζήτηση και υπήρξε ομόφωνη στήριξη και απόφαση, τόσο στο περιεχόμενο των αλλαγών, όσο και την ιεράρχηση των βημάτων και την υλοποίησή τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανασυγκρότηση με υλικά ΠΑΣΟΚ (2019-11-29 00:00:00.0)
Για τις Τομεακές Επιτροπές (2017-03-01 00:00:00.0)
Διαμαρτυρίες για υποβάθμιση των οργάνων (2008-11-12 00:00:00.0)
«Ευρύτατες πολιτικές συνεργασίες» (2006-11-08 00:00:00.0)
Κάνουν... πως δε βλέπουν (1998-10-22 00:00:00.0)
Πορεία βάσει "εκσυγχρονιστικού" σχεδίου (1996-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ