Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Κάνουν... πως δε βλέπουν

Η εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΤΑ καταλήχτηκε χτες στη συνεδρίαση της ΠΓ

Κάνοντας πως δε βλέπει και αποφεύγοντας με κάθε τρόπο να σταθεί στη βαθύτερη ανάλυση των αποτελεσμάτων, σε σχέση με την τακτική που ακολούθησε το ΔΗΚΚΙ, η Πολιτική Γραμματεία του, επανέλαβε χτες, "μια από τα ίδια" στη συνεδρίασή της, που σκοπό είχε να εκτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και να σχεδιαστεί για το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα δράσης του κόμματος.

Από την οπτική του ΔΗΚΚΙ λείπει παντελώς η οποιαδήποτε διάθεση να δει τη μείωση του ποσοστού του σε σχέση με αυτό των βουλευτικών εκλογών, όπως π. χ στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και αλλού, στοιχεία που δείχνουν ανάγλυφα την υποχώρηση της επιρροής που σήμερα έχει το κόμμα αυτό, πράγμα άλλωστε που καταγράφεται και στις διάφορες αναλύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το φαινόμενο, επίσης, που εκφράστηκε με την παντελή στήριξη στο δεύτερο γύρο των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, από τους "αντάρτες" που το ίδιο είχε στηρίξει, διασκεδάζεται από την ηγεσία του ΔΗΚΚΙ, ως θέμα που αφορά μόνο τους ίδιους και είναι, όπως λέγεται, "δικό τους δικαίωμα αλλά και πρόβλημα". Και συνεχίζουν "εμείς κάναμε τη δουλιά μας, ρίξαμε τις γέφυρες με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και θα κάνουμε μελλοντικά συνεργασίες, θα βρεθούμε σε αγώνες".

Στα συμπεράσματα της ΠΓ αναφέρεται ότι έντονα αποδοκιμάστηκε "η νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή και αλαζονική πολιτική της ανιστόρητης "εκσυγχρονιστικής" συλλογικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ", ενώ δίνεται μεγάλο βάρος στην "ανάλυση" ότι για την αποστασιοποίηση ενός μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος από τις εκλογικές διαδικασίες υπαίτια είναι τα παραδοσιακά κόμματα, μικρά και μεγάλα με την πολιτική τους. Σχετικά με την παρουσία του ΔΗΚΚΙ κρίνεται ικανοποιητική, υπάρχει αναφορά στην εκλογή κύρια με συνυποστήριξη, των συνδυασμών που στήριξε σε 55 δήμους και δυο νομαρχίες και δηλώνεται ότι χρειάζεται ένταση των προσπαθειών προς την κοινωνία.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλα, στην ΠΓ, πρέπει να γίνει κάλεσμα προς "τα μεσαία στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, χωρίς κανέναν ηγεμονισμό από την πλευρά μας (σ.σ. εννοεί του ΔΗΚΚΙ), για να παλέψουν ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα".

Κατά τα άλλα προαναγγέλλεται συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής τους επόμενους μήνες για την εξειδίκευση των θέσεων για την Ευρώπη, το κοινωνικό της πρόσωπο και την ΟΝΕ, όπου επιχειρείταινα διευκρινιστεί ότι το ΔΗΚΚΙ "λέει "ναι" στην Ενωμένη Ευρώπη" που θα έπρεπε πρώτα να ενωθεί πολιτικά και μετά και νομισματικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ