Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
Καμιά πολιτική ευθύνη δε βλέπει ο υπουργός
  • Στις εισαγγελικές έρευνες παρέπεμψε ο Γ. Ρωμαίος την απόδοση ευθυνών για το φιάσκο στην οδό Νιόβης
  • Μπ. Αγγουράκης: Η καθυστέρηση στην έκδοση των πορισμάτων ενισχύει τα ερωτηματικά

Καμία πολιτική ευθύνη δεν είδε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος για το μακελειό της οδού Νιόβης και για την απόδοση των ευθυνών απλώς παρέπεμψε στους εισαγγελείς, οι οποίοι διενεργούν τις σχετικές έρευνες.

Ο υπουργός κλήθηκε στη Βουλή να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη, ο οποίος ζητούσε από τον πρωθυπουργό - στον οποίο απευθυνόταν η Ερώτηση - να ενημερώσει το Σώμα για την πορεία των ερευνών, αλλά και για τις ευθύνες που υπάρχουν για τις ενέργειες της Αστυνομίας.

Ο Γ. Ρωμαίος είπε ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη εισαγγελικές έρευνες και έχουν ασκηθεί και ποινικές διώξεις, ενώ προκαταρκτική εξέταση διενεργείται για τις συνθήκες θανάτου του Ελληνορουμάνου δράστη. Ο υπουργός είπε ότι με δική του πρωτοβουλία ακόμα και η ΕΔΕ που γίνεται στην Αστυνομία είναι υπό την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών και κάλεσε όλους να αναμείνουν τα σχετικά πορίσματα. Δήλωσε όμως ότι δεν είναι σε θέση να πληροφορήσει τη Βουλή για το πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Ο Μπ. Αγγουράκης παρατήρησε ότι ο υπουργός δεν απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν για την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και τόνισε ότι έπρεπε να απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Ερώτηση. Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε να δικαιολογήσει την απουσία του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο Κ. Σημίτης εκείνη την ώρα βρισκόταν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο Μπ. Αγγουράκης υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι γίνονται έρευνες, αλλά το ότι αργούν να βγουν τα πορίσματα, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το αίσθημα ανασφάλειας στο λαό και δίνεται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλήρως συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας στην οδό Νιόβης. Εθεσε δε το θέμα της εκπαίδευσης της Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι στις διάφορες επιχειρήσεις τύπου "βουλκανιζατέρ" κατά των αγροτών επιδεικνύεται αξιοθαύμαστη σπουδή, ενώ στις επιχειρήσεις κατά του κοινού εγκλήματος κάτι τέτοιο δε φαίνεται να συμβαίνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα(2019-01-22 00:00:00.0)
Αρνήθηκε να καταθέσει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ(1999-04-21 00:00:00.0)
Ποιος καλύπτει τον Ανδρουτσόπουλο;(1998-12-13 00:00:00.0)
Αντιδραστικά προμηνύματα σε... "ανεύθυνο" φόντο(1998-09-30 00:00:00.0)
Ταραχή από την εισαγγελική εισβολή(1998-06-30 00:00:00.0)
Ο δικομματισμός θέλει να ξεμπερδέψει με το Πολυτεχνείο(1996-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ