Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Επιμένει η κυβέρνηση στην υποβάθμιση των πτυχίων

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή

Τις δυσκολίες που δημιουργεί το άρθρο 4 του νόμου 2538 στους απόφοιτους των γεωπονικών σχολών, υποβαθμίζοντας τα πτυχία τους, έφερε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής,ζητώντας να αρθούν οι επιπλέον προϋποθέσεις που τίθενται με την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου οι απόφοιτοι να ασκήσουν επάγγελμα.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Χρ. Σωτηρλής, αρνήθηκε κατηγορηματικά το να συζητήσει το υπουργείο τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι "δεν τίθεται θέμα αλλαγής της διάταξης του νόμου, αφού ο νόμος ψηφίστηκε" και μάλιστα "τώρα αρχίζει να μπαίνει σε εφαρμογή".

Παίρνοντας το λόγο ο Αχιλλέας Κανταρτζής, τόνισε ότι η ύπαρξη περαιτέρω προϋποθέσεων για την άσκηση επαγγέλματος σημαίνει κατάργηση του πτυχίου της γεωπονικής σχολής, αναρωτώμενος μήπως "δεν είναι αρμόδιοι οι καθηγητές που τους δίδαξαν και τους εξέτασαν;". Παράλληλα, με αφορμή το θέμα των προσλήψεων στις θέσεις γεωπόνων του υπουργείου Γεωργίας, που προβλέπεται να ορίζεται με υπουργικές αποφάσεις, ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε ότι προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά, διαβλέποντας ότι οδηγούμαστε στο να "έχουμε μια νέα επετηρίδα και σε αυτή την κατηγορία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ