Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΩΝΑΣ
Να καταψηφιστεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός λιτότητας της ΕΕ

Εντονη κριτική, τόσο στο σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ όσο και στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που εξυπηρετεί, άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του ΕΚ για το σχέδιο προϋπολογισμού της Ενωσης για το 1999.

"Οι αγρότες, κυρίως του νότου, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέοι και οι συνταξιούχοι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους. Δεν αντέχουν άλλη λιτότητα, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας το ΕΚ "ως το μόνο εκλεγμένο όργανο της Ενωσης να εκφράσει κάποτε τους Ευρωπαίους πολίτες και να στείλει ένα ουσιαστικό μήνυμα καταδίκης, να απαιτήσει ανατροπή αυτής της πολιτικής, καταψηφίζοντας αυτόν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό λιτότητας".

"Με αυτές τις δημοσιονομικές προοπτικές και τέτοιους προϋπολογισμούς η κατάσταση των πολιτών και των πιο αδύνατων κρατών δεν μπορεί να βελτιωθεί", υπογράμμισε ο Γ. Θεωνάς, επισημαίνοντας ότι "για άλλη μια φορά η Επιτροπή και το Συμβούλιο, γίνονται εκφραστές του μονεταρισμού σε βάρος της κοινωνικής πολιτικής και των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η Επιτροπή και το Συμβούλιο δε διδάχτηκαν τίποτα από την παγκόσμια νομισματική κρίση που συνεχίζεται και απειλεί ήδη την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Δε διδάχτηκαν τίποτα από τις δραματικές συνέπειες της περιοριστικής πολιτικής σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών".

"Το σχέδιο προϋπολογισμού, κατέληξε ο Γ. Θεωνάς, συνιστά ένα ιδιαίτερα σκληρό, περιοριστικό προϋπολογισμό λιτότητας, έναν προϋπολογισμό ευθυγραμμισμένο, με τη σκληρή δημοσιονομική πειθαρχεία, που επιβάλλει η πορεία προς την ΟΝΕ και το σύμφωνο σταθερότητας", δηλώνοντας ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα καταψηφίσουν το σχέδιο προϋπολογισμού που εκφράζει και υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ