Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΑ - ΚΑΡΑΜΗΝΑ
Υπέρ όλα τα κόμματα της Βουλής

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν η συζήτηση

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν χτες η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα τις αιτήσεις άρσης ασυλίας 9 βουλευτών, ανάμεσα στους οποίους και τους βουλευτές της ΝΔ Βαρσάμη Γιοβανούδα και Κωνσταντίνο Καραμηνά,για τις γνωστές υποθέσεις τους, που απασχόλησαν τη δημοσιότητα πριν μερικούς μήνες. Αναμενόταν δε η υπερψήφιση της χορήγησης άδειας άρσης της ασυλίας, αφού όλα τα κόμματα της Βουλής, αλλά και οι δυο βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Β. Γιοβανούδας κατηγορείται για ξυλοδαρμό και πλαστογραφία και ο Κ. Καραμηνάς για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε, σημείωσε ότι "το ζήτημα της ασυλίας είναι σοβαρό και πρέπει να εξετάζεται με μεγάλη προσοχή", προσθέτοντας πως "προφανώς δεν υποστηρίζουμε ότι η ασυλία αποτελεί πρόσχημα που θα καλύπτει την αλαζονεία της εξουσίας", ούτε όμως να αποτελεί και "ενίσχυση της ανθρωποφαγίας" ακόμα και σε πολιτικούς του ίδιου χώρου.

Οσον αφορά την περίπτωση του Δ. Καραμηνά σημείωσε ότι υπάρχουν "πελώρια ηθικοπολιτικά ζητήματα" και "δεν μπορούμε να καλύψουμε τέτοιες υποθέσεις", άρα "υποστηρίζουμε ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία". Για τον Β. Γιοβανούδα υποστήριξε πως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στην υπόθεση και "η Βουλή δεν μπορεί να μεταβληθεί σε ανακριτικό γραφείο", ζητώντας επίσης να αρθεί η ασυλία και του εν λόγω βουλευτή.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο εισηγητής του κόμματος, Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος,για τις περιπτώσεις των δύο βουλευτών Βαρσάμη Γιοβανούδα και Κωνσταντίνου Καραμηνά είπε ότι "το κόμμα της ΝΔ ασχολήθηκε με το θέμα και έβγαλε τις αποφάσεις οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί". Πρότεινε δε τη χορήγηση άδειας άρσης της ασυλίας. Ειδικά για τον πρώτο ο Ε. Ζαφειρόπουλος υποστήριξε ότι "ο κ. Γιοβανούδας, είχε μια σχέση και προπηλακίστηκε από την κυρία". Οσο για τον Κ. Καραμηνά σημείωσε ότι το δυστύχημα συνέβη σε τέτοιο μέρος, ώστε "ο καθένας θα μπορούσε να το πάθει είτε είχε πιει ένα ποτήρι κρασί είτε 10 ποτήρια νερό".

Στην παρέμβαση του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ε. Στάικος,σημείωσε αναφορικά με τους δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ότι "εφόσον εξέφρασαν την επιθυμία να δοθεί η άρση ασυλίας και για να μην εκκρεμεί αυτή η υπόθεση, προτείνω να δοθεί η άδεια για άρση ασυλίας". Υπέρ της άρσης των Βαρσάμη Γιοβανούδα και Κωνσταντίνου Καραμηνά τάχθηκαν επίσης ο Συνασπισμός και το ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ