Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καβγάς για το πάπλωμα

Κανείς, εκτός ίσως από κάποιους αφελείς, δεν περίμενε να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, η οποία συγκλήθηκε για να μελετήσει το "μήνυμα" των εκλογών. Οπως ήταν αναμενόμενο, η οχτάωρη συνεδρίαση εντάχθηκε απόλυτα στο πλαίσιο του εσωκομματικού παιχνιδιού που αναμένεται μακρύ.

Ενδεικτικό των "παιχνιδιών" τακτικής και ελιγμών που εξελίσσεται στο κυβερνών κόμμα είναι το γεγονός ότι κανένα από τα "πρωτοκλασάτα" στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης δεν πήρε χτες το λόγο, καθώς - όπως λέγεται - είχε υπάρξει στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη, δέσμευση ώστε να μην εμφανιστεί ο πρωθυπουργός υπό ομηρία. Το "κλίμα" που επικράτησε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της ΚΟ διαμορφώθηκε από τις ομιλίες των Ι. Χαραλαμπόπουλου, Αν. Πεπονή, Χ. Καστανίδη, Παν. Οικονόμου,οι οποίοι σε γενικές γραμμές, και με "άλλα λόγια", ζήτησαν "μερίδιο" από τους κυβερνητικούς θώκους, αποσείοντας ταυτόχρονα κάθε ευθύνη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Ι. Χαραλαμπόπουλος στην ομιλία του υπογράμμισε πως η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός στο εσωκομματικό επίπεδο κινείται στη λογική των νικητών και των ηττημένων, πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, γιατί οι "αντάρτες" υποψήφιοι συγκράτησαν τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές. Ο Ι. Χαραλαμπόπουλος είπε ακόμη ότι οι ισχυρισμοί για τη σύμπραξη "ανίερων συμμαχιών" είναι ξεπερασμένοι και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαλλαγεί από έναν στενό κύκλο συνεργατών, που οι προτάσεις του οδήγησαν στη συρρίκνωση του κόμματος.

Στο ίδιο πνεύμα και η ομιλία του Αν. Πεπονή,ο οποίος επισήμανε το "χάσμα" μέσα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως είπε η άποψη των ηττημένων (στο περασμένο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ) λοιδορείται. Ο Αν. Πεπονής ζήτησε και αυτός από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία γιατί σε διαφορετική περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί στην παρακμή.

Ο Παν. Οικονόμου στην ομιλία του υποστήριξε το καταστατικό του δικαίωμα να επιδιώκει να κάνει την άποψή του πλειοψηφούσα μέσα στο κόμμα.

Στις λάθος επιλογές προσώπων, στην αποδιάρθρωση του κομματικού ιστού και στη διάχυτη λαϊκή δυσαρέσκεια, απέδωσε ο Χ. Καστανίδης την ήττα στις δημοτικές εκλογές και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μετατραπεί σε πολιτικό όμηρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ