Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξορμούμε μαχητικά

Ηταν Αύγουστος του 1968, όταν, μέσα στο μαύρο τοπίο της αμερικανοκίνητης χούντας, γεννιόταν το "ώριμο τέκνο της οργής", η ΚΝΕ, με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τρεις δεκαετίες, 30 χρόνια, γεμάτα αγωνιστική δράση μετρά από τότε η ΚΝΕ και έχει κάθε λόγο να το γιορτάζει. Και το κάνει με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα. Μαζί με τη νεολαία, στο δρόμο, στο σχολείο και το πανεπιστήμιο, στο χώρο της δουλιάς, μέσα από τη δίμηνη Πολιτική και Οικονομική Εξόρμηση, με ένα πλατύ άνοιγμα στους νέους.

Οι νέοι κομμουνιστές ετοιμάζονται να εξορμήσουν ακούραστα, μαχητικά, και να συζητήσουν μαζί με κάθε νέο και νέα τα προβλήματά τους, τις αγωνίες τους για το μέλλον, τη διέξοδο από τη σημερινή πραγματικότητα και τον αναντικατάστατο ρόλο της ΚΝΕ στη δράση του νεολαιίστικου κινήματος της χώρας. Υπάρχουν χιλιάδες νέοι, που οργίζονται και αντιστέκονται στους μονόδρομους που τους προβάλλει η άρχουσα τάξη. Και αυτό το έδειξαν περίτρανα η μεγάλη επιτυχία του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες νέους, το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, μέσα από τις οποίες δόθηκε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, το δείχνουν και οι πυρήνες αντίστασης, που καθημερινά αναπτύσσονται στους χώρους, όπου ζει, δουλεύει, μορφώνεται η νεολαία.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι το δυνάμωμα της ΚΝΕ είναι προϋπόθεση για το δυνάμωμα του ίδιου του νεολαιίστικου κινήματος στην Ελλάδα. Από τη στιγμή της ίδρυσής της, μέσα σε συνθήκες παρανομίας, η ΚΝΕ συνέβαλε στην ανάπτυξη του αντιδικτατορικού κινήματος της νέας γενιάς. Σήμερα, τα κάθε λογής, ξένα και ντόπια, "αφεντικά" έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι δε θέλουν μια νεολαία, που να ξέρει πώς να διεκδικεί τα δικαιώματά της. Ο ατομισμός και το "αμερικάνικο όνειρο" προβάλλονται ως πρότυπα ζωής για τη νέα γενιά, από μια πολιτική που γεννά όλο και περισσότερα αδιέξοδα στη ζωή της. Πλάθουν τις συνειδήσεις των νέων στη λογική του "ο θάνατός σου - η ζωή μου", για να τους υποτάξουν στον "παράδεισο" των καπιταλιστικών ψευδαισθήσεων της εξαθλίωσης και στη "διέξοδο" του κόσμου των παραισθήσεων. Η ίδια η πραγματικότητα γεννά, όμως, την οργή και την αναζήτηση για μια πραγματική διέξοδο. Αυτή που βρίσκεται στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, την πάλη για μια άλλη σοσιαλιστική κοινωνία και όχι "λύσεις" στο πλαίσιο ενός άδικου και απάνθρωπου κοινωνικού συστήματος. Σήμερα, το νεολαιίστικο κίνημα της χώρας έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση: Να υπερασπίσει και να διευρύνει τα δικαιώματα που με αίμα κατέκτησε στο πλάι του εργατικού κινήματος. Η γερή και μαζική ΚΝΕ είναι προϋπόθεση για να το πετύχει.

Οι νέοι κομμουνιστές θα δώσουν με επιτυχία και αυτή τη μάχη το επόμενο δίμηνο. Για να δυναμώσουν οι αγώνες της νεολαίας, να πάρει η νέα γενιά τη θέση της στις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης. Και, πρώτα και κύρια, για το μεγάλο στόχο: Για "τη νέα κοινωνία, που θα κατακτηθεί ως αποτέλεσμα της επαναστατικής αντικατάστασης του καπιταλιστικού συστήματος. Μια κοινωνία, όπου θα μπορούν όλοι οι νέοι και οι νέες να αναπτύσσουν ελεύθερα και ολόπλευρα την προσωπικότητά τους, να αξιοποιούν τις ικανότητές τους και να συμμετέχουν πρωτοπόρα στην οικοδόμησή της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ