Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιερές ... συμμαχίες!

Ο Θόδωρος Χοχλάκας ήταν ο επίσημος υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Μυτιλήνης. Στον πρώτο γύρο, συγκέντρωσε ποσοστό 25,7% και αποκλείστηκε από το δεύτερο, μαζί με τους υποψήφιους του ΔΗΚΚΙ και αυτόν του ΣΥΝ, ενώ προχώρησαν και συμμετείχαν ο υποψήφιος της ΝΔ και ο Αθανάσιος Γιακαλής, υποψήφιος που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ και, τελικά, εκλέχτηκε δήμαρχος Μυτιλήνης.

Ομως, μετά τον αποκλεισμό του, ο επίσημος εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ έσπευσε, με σχετική ανακοίνωσή του, να καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ, λέγοντας επί λέξει τα παρακάτω: "Στις εκλογές της επόμενης Κυριακής (οι ψηφοφόροι του), θα ψηφίσουν αυτό που επιτάσσει η συνείδησή τους, κοιτάζοντας να διαφυλάξουν (...) την ευρωπαϊκή προοπτική και δυναμική του νέου ευρύτερου Δήμου Μυτιλήνης (που, προφανώς, ευαγγελιζόταν ο υποψήφιος της ΝΔ) για τον 21ο αιώνα (και) απορρίπτοντας προοπτικές και απόψεις, κατ' όνομα προοδευτικές, στην ουσία τους, όμως, οπισθοδρομικές (που, υποτίθεται, είχε ο υποψήφιος του ΚΚΕ!)".

Κι ύστερα ο "αντι-δεξιός" κ. Σημίτης και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ψάχνουν τις υποτιθέμενες συμμαχίες του ΚΚΕ με τη ΝΔ, κρώζοντας αντικομμουνιστικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ