Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι βαθύτερες αιτίες...

Εγιναν πρώτα θέματα στις τηλεοπτικές ειδήσεις και στις πρώτες σελίδες αρκετών εφημερίδων. Διάφοροι σχολιαστές ασχολήθηκαν με τα ζητήματα αυτά και ακούστηκαν γνώμες ειδικών και μη. Μιλάμε, για τα φαινόμενα της "συμμορίας των νεαρών" από τη μια και της αυτοκτονίας της νεαρής Ρωσίδας, που την υποχρέωναν να εκπορνεύεται από την άλλη. Και θέλουμε να σημειώσουμε ότι είναι ολοφάνερα ανεπαρκής η - γενικά σωστή, κατά τα άλλα - εκτίμηση πως τα φαινόμενα αυτά αποτελούν τις αναπόφευκτες συνέπειες των γενικότερων κοινωνικών δεδομένων.

Βάσιμα είναι όλα όσα λέγονται και γράφονται. Από την αδιαμφισβήτητη έκπτωση των αξιών και την απορύθμιση των οικογενειακών δεσμών, μέχρι την πολύμορφη "διαφήμιση" της βίας και του χυδαίου σεξ από την τηλεόραση. Αρκεί, όμως, μόνο και μόνο η επισήμανσή τους; Φτάνει ο όποιος εξορκισμός τους; Μπορούν να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα τα όποια κατασταλτικά μέτρα; Θα σταματήσει, άραγε, η σημερινή κατηφόρα, όσο θα υπάρχουν και θα λειτουργούν οι βαθύτερες αιτίες που αποτελούν το υπόστρωμα και ταυτόχρονα το θερμοκήπιο για την ανάπτυξή τους;

Οχι, βέβαια. Επομένως, όσοι θέλουν πράγματι να συμβάλουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Οσοι βλέπουν με αγωνία ότι η κοινωνία μας ζουγκλοποιείται, και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς, ας στρέψουν την προσοχή και τις αναζητήσεις τους στις βαθύτερες αυτές αιτίες και την επιτακτική ανάγκη ξεριζώματός τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ