Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Στόχος η διευκόλυνση της κυβέρνησης και της ΟΝΕ

Αντιπολιτευτική τακτική, με στόχο να διευκολυνθεί η κυβέρνηση να πετύχει το στόχο της ΟΝΕ, θα συνεχίσει να ασκεί η ηγεσία της ΝΔ, η οποία, ταυτόχρονα, επιχειρεί να πείσει την οικονομική ολιγαρχία ότι εγγυάται καλύτερα από την κυβέρνηση Σημίτη την "επόμενη μέρα".

Τις προθέσεις και τους στόχους της ηγεσίας της ΝΔ αποσαφήνισε ο Κ. Καραμανλής, στην πρώτη συνέντευξή του μετά τις εκλογές στο ραδιοσταθμό "Φλας", ιδιοκτησίας του Σωκρ. Κόκκαλη, μια μέρα πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του.

"Πιστεύω - είπε - ότι κάνουμε μια αντιπολίτευση, η οποία είναι εξαιρετικά εποικοδομητική και υπεύθυνη. Ακόμα και όταν ασκούμε σκληρή κριτική, πάντα συνοδεύεται από προτάσεις. Και ακόμα περισσότερο διευκολύνουμε στην ουσία, όχι την κυβέρνηση, την Ελλάδα να πετύχει τους στόχους της".

Επαληθεύοντας αυτή τη στάση, υποστήριξε ότι η πλειοψηφία του λαού τάσσεται υπέρ της ΟΝΕ, αλλά είναι ευθύνη της κυβέρνησης γιατί "δεν έχει δει να γίνονται βήματα σε αυτή την κατεύθυνση", όπως οι διαρθρωτικές αλλαγές, ο δραστικός περιορισμός του κράτους κλπ. Ταυτόχρονα, ζήτησε να επιτευχθεί η ένταξη στην ΟΝΕ "το ταχύτερο δυνατό", ενώ εμφάνισε ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΝΔ "την αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, ταχύτητα και αξιοπιστία".

Υποστήριξε ότι αν γίνονταν τώρα εκλογές θα τις κέρδιζε το κόμμα του και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά θα επιτείνεται τους επόμενους μήνες. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι "η ΝΔ εγγυάται πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη πολιτική πρόταση την επόμενη μέρα που αναζητούν οι πολίτες" και σε αυτό που θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της είναι αυτή την πολιτική πρόταση "να την κάνουμε πιο κατανοητή, πιο προσιτή και πιο εύπεπτη για τους πολλούς" (!).

Στην ερώτηση αν βλέπει αλλαγή του εκλογικού νόμου, περιορίστηκε να επισημάνει ότι ο Κ. Σημίτης, παρότι έχει επανειλημμένα προκληθεί από τον ίδιο, "σιωπά, που σημαίνει ότι δε θέλει να δεσμευτεί". Σε σχέση με το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΠΟΛ. ΑΝ. ή την επιστροφή του Αντ. Σαμαρά στη ΝΔ απάντησε ότι "δεν τίθεται τέτοιο θέμα", ενώ για το υπό ίδρυση κόμμα Μάνου είπε ότι "δεν υπάρχουν δυνατότητες και περιθώρια".

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Δ. Αβραμόπουλο, είπε ότι "ο Δημήτρης έχει συμβολίσει με πολύ καλό τρόπο τη νοοτροπία με την οποία πρέπει να διοικούμε την Αυτοδιοίκηση", καθώς και ότι "αναμφισβήτητα κατατάσσεται μέσα στους ανθρώπους στους οποίους η ΝΔ ως κόμμα και κυβέρνηση αύριο επενδύει ως έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές μιας καλύτερης περιόδου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ