Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψήφος για σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα!

Στις δημοτικές εκλογές η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια για να εφαρμοστούν... αποτελεσματικότερα οι νεοφιλελεύθερες επιλογές

Εξαιρετικά "πρωτότυπος" και συνάμα προκλητικός είναι ο εκλογικός στόχος της ηγεσίας της ΝΔ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όπως τον προσδιόρισε ο πρόεδρος του κόμματος σε ομιλία του χτες στους υποψήφιους νομάρχες.

Η ΝΔ επιδιώκει να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την πολιτική της κυβέρνησης, την οποία όμως θα χρησιμοποιήσει για να ενταθεί η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών μέτρων! Αυτό άλλωστε έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία αναδείχτηκε ως ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης Σημίτη. Ο Κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στην πολιτική σημασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, είπε ότι αυτή είναι αναμφισβήτητη, καθώς από αυτές θα βγουν πολιτικά μηνύματα και συμπεράσματα. Στη βάση αυτή είπε ότι πρέπει να εκφραστεί η διογκούμενη δυσαρέσκεια - όχι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική - αλλά στην "αναποτελεσματικότητα" της κυβέρνησης να επιβάλει τις (νεοφιλελεύθερες) "τομές που χρειάζεται η Ελλάδα επειγόντως". Παρ' όλα αυτά ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ πολιτικοποιεί, αλλά δεν κομματικοποιεί τις εκλογές: "Ναι στην πολιτικοποίηση, όχι στον στενό κομματισμό", είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια επανέλαβε ότι οι εκλογές για την Ττοπική Αυτοδιοίκηση είναι ευκαιρία για "ευρείες κοινωνικές συμμαχίες" με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, οι οποίες - όπως τις προσδιόρισε - είναι αυτές που θέλουν "να συνδράμουν τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις", εννοείται νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα.

Κατά τα λοιπά εμφανίστηκε υπέρμαχος της "ανεξαρτησίας" της ΤΑ, της οικονομικής της αυτοτέλειας και της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων της, προφανώς για να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως "μακρύ χέρι" του κρατικού μηχανισμού και επιβολής φορομπηχτικών και αντιλαϊκών μέτρων. Πιο αποκαλυπτικός ήταν σε αυτό ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, βουλευτής Μιχ. Λιάπης, ο οποίος είπε ότι "για εμάς η αποκέντρωση είναι αναγκαιότητα, προκειμένου να δημιουργηθεί το σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος". Ο ίδιος είπε ότι η επιλογή των υποψηφίων νομαρχών έγινε με κριτήρια την "αξιοσύνη και το φιλελευθερισμό". Επιλέξαμε, πρόσθεσε, εκείνους που πιστεύουν στο κοινό μας φιλελεύθερο όραμα, τόσο για την κοινωνία όσο και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υποστήριξε επίσης ότι ειδικά οι νομαρχιακές εκλογές είναι... "η πλέον αξιόπιστη δημοσκόπηση" και γι' αυτό η πρώτη Κυριακή θα έχει μεγάλη πολιτική σημασία γιατί θα εξαχθούν σαφή πολιτικά συμπεράσματα, αφού σε αυτή πιστεύει ότι θα επιβεβαιωθεί η "δυναμική εξουσίας" της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ