Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΦΩΚΙΔΑΣ
Ανάπτυξη προς όφελος του λαού

Υποψήφιος δήμαρχος ο Νίκος Αγγελόπουλος

"Η συσπείρωση όλων των δυνάμεων, όλων των κατοίκων της Φωκίδας, ανεξάρτητα από τις ειδικότερες πολιτικές τους τοποθετήσεις, ώστε να εκφραστεί μέσα από το ψηφοδέλτιό μας η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης είναι ο στόχος μας στις επερχόμενες εκλογές", επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Φωκίδας, που διεκδικεί με τον υποψήφιό της Νίκο Αγγελόπουλο μια νομαρχία που "θα υψώσει φραγμό στον αντιλαϊκό κατήφορο".

Αν αυτό δε γίνει, η κατάσταση θα χειροτερέψει, προειδοποιεί η ΝΑΣ Φωκίδας, καθώς "οι εκλογές για την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τον προσεχή Οκτώβρη γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο: Η ανεργία, η λιτότητα, η μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, η κατάργηση του 8ωρου και η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, η εκποίηση του δημόσιου τομέα, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία των ΜΑΤ είναι χαρακτηριστικά φαινόμενα της πολιτικής ζωής της χώρας λίγους μήνες πριν από τις εκλογές".

Από το αποτέλεσμα των εκλογών θα εξαρτηθεί αν θα συνεχιστεί ο κατήφορος, αν τα παραπάνω φαινόμενα ενταθούν. Το αποτέλεσμα των εκλογών όμως θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην εξέλιξη του θεσμού της Τοπικής και ιδιαίτερα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Ετσι σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή θα παλέψει, θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση πιστώσεις και πόρους που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός ή θα επιβάλλει νέα, τοπική αυτή τη φορά, φορολογία σε βάρος του ελληνικού λαού. Στη Φωκίδα το σημερινό Νομαρχιακό Συμβούλιο - επιλέγοντας τη δεύτερη διαδρομή - είχε ζητήσει και μάλιστα μέσα από "αγωνιστικό συλλαλητήριο" την επιβολή τέλους 6% επί της τιμής του νερού της ΕΥΔΑΠ, που θα επιβάρυνε τους καταναλωτές, ενώ "ξέχασε" την επιβολή τέλους για τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Υπάρχει όμως και ο δρόμος που έχει επιλέξει η ΝΑΣ, τονίζεται στην ανακοίνωση. "Γιατί η πολιτική που χρόνια τώρα εφαρμόζεται έχει οδηγήσει στην ερήμωση της Φωκίδας, με αποτέλεσμα σε κάθε 5 γεννήσεις να αντιστοιχούν 11 θάνατοι! Είναι η πολιτική παράδοσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του νομού στη ληστρική εκμετάλλευση του μεταλλευτικού και τουριστικού κεφαλαίου. Είναι η αποδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας και παραγωγής".

"Η πολιτική, που θέλει να εκφράσει η ΝΑΣ, είναι αντίθετα η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του νομού προς όφελος του λαού της Φωκίδας και της εθνικής μας οικονομίας. Γιατί η Φωκίδα έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Η αξιοποίησή τους όμως προϋποθέτει αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων, αλλαγή των συσχετισμών στο Νομαρχιακό Συμβούλιο"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ