Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε χωράει άλλο τσιμέντο στου Ζωγράφου...

Συγκέντρωση για να διασωθεί ο χώρος της Βίλας Ζωγραφαίων, διοργάνωσε η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου"

Φραγμό στις συστηματικές μεθοδεύσεις των κληρονόμων της οικογένειας των Ζωγραφαίων και της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου, για την τσιμεντοποίηση των 21 στρεμμάτων πρασίνου της πάλαι ποτέ βίλας τους, με σκοπό την ανέγερση εμπορικού κέντρου, αποφάσισαν να θέσουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη το βράδυ στην πλατεία Γαρδένιας η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" και παραβρέθηκε ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θεοχάρης Παπαμάργαρης και ο δασολόγος, μέλος της ΝΑΣ Αντώνης Ραλλάτος,συμφωνήθηκε από όλους ότι "δε θα επιτρέψουν να τσιμεντοποιηθεί ούτε σπιθαμή από τα 21 στρέμματα της Βίλας Ζωγραφαίων, του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της περιοχής".

Κι όλα αυτά γιατί, όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας" Νίκος Παπακωνσταντίνου,"η περιοχή του Ζωγράφου κατέχει τα πρωτεία στην πυκνοκατοίκηση και στην πυκνοδόμηση".

"Εδώ και 15 χρόνια, σημείωσε, ο λαός της συνοικίας μας απαιτεί την απαλλοτρίωση των 21 στρεμμάτων και τη διάσωση του χώρου πρασίνου για να γίνει δημοτικό άλσος, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν τα κτίρια για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων".

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στις επανειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου για αναστολή της έκδοσης αδειών οικοδομικών εργασιών στα 21 στρέμματα και μείωση του συντελεστή δόμησης, αλλά και στην προσφυγή των κληρονόμων των Ζωγραφαίων στην επιτροπή του άρθρου 18 στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Η συγκεκριμένη επιτροπή ακύρωσε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα το θέμα της οικοδόμησης ή μη των στρεμμάτων να είναι στον αέρα!

"Καλέσαμε επανειλημμένα τη Δημοτική Αρχή, υπενθύμισε ο Ν. Παπακωνσταντίνου, να θέσει σε εγρήγορση τον λαό της συνοικίας, προκειμένου να αποτραπούν αυτά τα σχέδια. Δεν έγινε τίποτα. Οι κάτοικοι του Ζωγράφου μαζί με τη "Δημοτική Πρωτοβουλία" πρέπει να απαιτήσουν να απαλλοτριωθεί το κτήμα των Ζωγραφαίων και να μετατραπεί σε δημοτικό άλσος. Η οικονομική επιβάρυνση της απαλλοτρίωσης να βαρύνει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, γιατί είναι ο πολιτικός υπεύθυνος της άκρατης τσιμεντοποίησης της συνοικίας μας".

Ως απότοκο της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί χαρακτήρισε ο Θ. Παπαμάργαρης το θέμα της τσιμεντοποίησης και των τελευταίων ελεύθερων χώρων. "Η ΝΑΣ, σημείωσε, έχει επανειλημμένα επισημάνει την πολιτική διάσταση των εκλογών του Οκτώβρη, καθώς υπάρχει μια κυβερνητική πολιτική που στο όνομα του εκσυγχρονισμού και των κατευθυντήριων γραμμών του Μάαστριχτ ξεθεμελιώνει κατακτήσεις δεκαετιών για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, για όλο το λαό. Ετσι στερεί ακόμα και το πράσινο, το οποίο σήμερα διεκδικείτε. Εμείς αρνούμαστε μια τέτοια προοπτική και πιστεύουμε ότι μέσα από τις κάλπες του Οκτώβρη η κυβέρνηση πρέπει να βγει ηττημένη και νικητής να βγει ο λαός και οι τοπικές κοινωνίες".

"Το αστικό πράσινο, τα άλση, οι ελεύθεροι χώροι όχι μόνο απειλούνται αλλά υλοποιείται η καταστροφή τους", είπε στους κατοίκους ο Α. Ραλλάτος. "Η προσπάθεια των μεγαλοϊδιοκτητών για την αλλαγή χρήσης του δάσους και την οικοπεδοποίησή του, η μη επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η μη εφαρμογή του δασικού κτηματολογίου, η ουσιαστική έλλειψη σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού" δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο αγώνας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ