Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καθολική η συμμετοχή στην απεργία

Η σκυτάλη του αγώνα περνάει την επόμενη Τρίτη στους συναδέλφους τους της Θεσσαλίας. Στις 23 Ιούλη η πανελλαδική απεργία

Μήνυμα αγώνα έστειλαν χτες με την καθολική τους συμμετοχή οι σιδηροδρομικοί της Βόρειας Ελλάδας στη χτεσινή 24ωρη απεργία, που πραγματοποίησαν κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συρρικνώσει και να δώσει στους ιδιώτες το δίκτυο του ΟΣΕ παράλληλα με την επίθεση που επιχειρεί στα εργασιακά δικαιώματα. Ενδεικτικό της συμμετοχής ήταν το γεγονός ότι εκτελέστηκαν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών. Από σήμερα οι σιδηροδρομικοί μπαίνουν στη μάχη για την επιτυχία της πανσιδηροδρομικής απεργίας, που θα γίνει στις 23 Ιούλη, στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε χτες το πρωί έξω από τον επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, αγωνιστικό μήνυμα μετέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου, ο οποίος παράλληλα κατήγγειλε πως στόχος των νέων κανονισμών εργασίας δεν είναι η λειτουργία του σιδηροδρόμου στις σύγχρονες ανάγκες, αντίθετα, είναι να αφαιρεθούν και οι ελάχιστες αμοιβές που έμειναν σήμερα στους σιδηροδρομικούς και να καταργηθεί το 8ωρο. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τον αυταρχικό κατήφορο και την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με ψήφισμα που ενέκριναν, δηλώνουν ξεκάθαρα πως δε θα επιτρέψουν την εφαρμογή των σχεδίων της κυβέρνησης που θέλει να ξεπουλήσει στους ιδιώτες τα κερδοφόρα τμήματα του ΟΣΕ και να οδηγήσει το υπόλοιπο δίκτυο σε μαρασμό και κλείσιμο. Απαιτούν άμεση χρηματοδότηση για έργα εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του δικτύου της Βόρειας Ελλάδας (ηλεκτρονική σήμανση, διπλή γραμμή, καινούριες χαράξεις, συντήρηση κλπ.) και καταγγέλλουν πως το μεγαλύτερο μέρος του δυσβάσταχτου σωρευτικού ελλείμματος που βαρύνει σήμερα τον ΟΣΕ πέφτει αποκλειστικά στην ελληνική πολιτεία, που ποτέ δεν ξεπλήρωσε τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τον Οργανισμό.

Η σκυτάλη του αγώνα θα περάσει την επόμενη Τρίτη 14 Ιούλη στους σιδηροδρομικούς της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συμπαράσταση

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΣΕ εξέφρασαν με την παρουσία τους στο χώρο της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ και ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Αντεπίθεση Τώρα", Αγάπιος Σαχίνης ο οποίος δήλωσε: "Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας και των δημοτών της Θεσσαλονίκης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έπρεπε να είναι εδώ σήμερα μαζί με τους εργαζόμενους του ΟΣΕ. Ομως όπως διαπιστώνετε είναι απόντες αυτοί που δηλώνουν ότι έχουν τις λύσεις, αυτοί που ευαγγελίζονται την αναγέννηση, ενώ προέρχονται από το μεσαίωνα και αυτοί που κρατάνε τα κλειδιά των λύσεων στα χέρια τους και επιδιώκουν την όποια διευθέτηση των προβλημάτων της πόλης απόντων των δημοτών". Επίσης ο Αγ. Σαχίνης επισήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων της πόλης και των εργαζομένων, για να ανατραπεί η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που αγκαλιάζει και άλλους Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και δεσμεύτηκε πως θα θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και του ΟΣΕ και θα ζητήσει να εναντιωθεί σ' αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ