Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Ο λαός θα επιβάλει τη δική του πολιτική

"Σφυροκόπημα" της σημερινής Δημοτικής Αρχής από τον επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" και υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Θεμελή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Παράταξης

Μήνυμα αντίστασης και νίκης απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή που δεν αξίζει στις παραδόσεις και τις ανάγκες του κορυδαλλιώτικου λαού έστειλε η "Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού", στην προχθεσινή, μαζική της συγκέντρωση, με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου.

"Στις σημερινές συνθήκες επιβάλλεται η ενεργός παρουσία του κόσμου. Αλλη επιλογή από την αντίσταση σε αυτή την πολιτική, που ασκείται κεντρικά αλλά και στο δήμο μας, δεν υπάρχει", τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Θεμελής.

"Η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας χτυπάει τον εργαζόμενο", συνέχισε ο Ν. Θεμελής. "Φτάσαμε στο σημείο να θέλουν να καταργήσουν και το οχτάωρο. Σαν "ΔΕ" δε μας ενδιαφέρουν μόνο τα τοπικά προβλήματα, αλλά και τα γενικότερα. Και δεν μπορούμε παρά να ενδιαφερόμαστε γι' αυτά και να κινητοποιούμε τον κόσμο. Γιατί τα προβλήματα της ανεργίας, της παιδείας, της υγείας είναι και προβλήματα των δημοτών μας".

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην πολιτική της σημερινής πολιτικής αρχής, την οποία χαρακτήρισε πλήρως εναρμονισμένη με τις κυβερνητικές επιλογές της μονόπλευρης λιτότητας. Τόνισε, ότι ενώ η ΔΕ είχε καταργήσει στην πράξη την ανταποδοτικότητα, η σημερινή διοίκηση του δήμου όχι μόνο την επανέφερε, αλλά αρνείται να διεκδικήσει - έστω και τυπικά - τους παράνομα παρακρατημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

"Τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι το ψέμα, η υποκρισία και η δημαγωγία", τόνισε ο ομιλητής, καταγγέλλοντας ότι στα έντυπά της διαφημίζονται έργα... της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Συγχρόνως, ενώ είναι ανίκανη να απορροφήσει τα 500 εκατομμύρια του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος που της άφησε "προίκα" η "ΔΕ", διαφημίζει "έργα" που "θα" γίνουν στον Κορυδαλλό, ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων!

Ο Ν. Θεμελής υπογράμμισε πως δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο στην πόλη αυτή την τετραετία και πρόσθεσε πως μέσα σε τρία χρόνια, τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού αυξήθηκαν κατά 72%! "Αλλά ούτε και αυτές οι υπηρεσίες βελτιώθηκαν. Ουσιαστικά πληρώνουμε τα τραπεζώματα, τη διαφήμιση του δημάρχου μέσω του εντύπου του δήμου, που στοιχίζει 40 εκατομμύρια. Μια σπατάλη που δεν έχει ξαναγίνει στο δήμο. Είκοσι εφτά εκατομμύρια μέσα σε δύο μήνες ξοδεύτηκαν σε τέτοιες εκδηλώσεις", σημείωσε ο ομιλητής.

Τέλος, τόνισε ότι "η μόνο λύση είναι η Δημοκρατική Ενότητα", στην οποία "χωράνε όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, που θέλουν να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται". "Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε, για να φέρουμε την ελπίδα στον λαό μας. Χρειάζεται αγώνας και συσπείρωση. Δεν πρέπει να κλεινόμαστε στα σπίτια. Αυτό θέλουν, για να περνάνε εύκολα την πολιτική τους. Ο καθένας έχει χρέος να παρέμβει. Μόνο έτσι θα τους στείλουμε το μήνυμα ότι ο λαός μας θα επιβάλει τη δική του πολιτική", κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Νίκος Θεμελής. Μετά την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου, ακολούθησε πλούσιος διάλογος με τους συγκεντρωμένους δημότες, για επιμέρους θέσεις και προτάσεις της ΔΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συστάθηκε επιτροπή για κοινή δράση (2000-06-28 00:00:00.0)
Πάνδημη υποστήριξη στον Νίκο Θεμελή (1998-10-17 00:00:00.0)
Η πόλη χρειάζεται τον Νίκο Θέμελη (1998-10-14 00:00:00.0)
Εκλογές - ορόσημο για την παραπέρα μας ζωή (1998-10-11 00:00:00.0)
"Μαγικό ραβδί" είναι ο αγώνας σας! (1998-09-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή (1996-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ