Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Νέο κρούσμα αυταρχισμού

Νέο κρούσμα αυταρχισμού της δημοτικής πλειοψηφίας εκδηλώθηκε στο Δήμο Καισαριανής, στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου τρομοκράτησης των "μη αρεστών" σε αυτήν, καταγγέλλει η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία".

Συγκεκριμένα, η Δημαρχιακή Επιτροπή τιμώρησε εργαζόμενο του δήμου, με πρωτοφανή αυστηρότητα, σε ποινή 20ήμερης περικοπής του μισθού του. Αιτία της τιμωρίας του εργαζομένου είναι η - κατά τη Δημαρχιακή Επιτροπή - "αναξιοπρεπής διαγωγή του, έλλειψη σεβασμού και μη προσήκουσα συμπεριφορά προς τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο".

Η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία", με ανακοίνωσή της, καταδίκασε χτες τη συγκεκριμένη ενέργεια, σημειώνοντας: "Ο πανικός μπροστά στις εκλογές και απέναντι στις δικαιολογημένες αντιδράσεις εργαζομένων - δημοτών για την ευθυγράμμιση του δήμου της Καισαριανής με τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας είναι πλέον ολοφάνερος. Ετσι φτάνουν να τιμωρούν εργαζόμενο - υπόδειγμα στη δουλιά, αλλά και στον αγώνα - γιατί "μιλάει πολύ" και αρνείται να τους ακολουθήσει στον πολιτικό τους κατήφορο".

Κάνει ακόμη λόγο για συνταγμένη και σε "διατεταγμένη υπηρεσία" πλειοψηφία στη Δημαρχιακή Επιτροπή. Και δηλώνει ότι στέκεται μαχητικά δίπλα στους εργαζόμενους, που δε σκύβουν το κεφάλι, που υπερασπίζονται αγωνιστικά τα δικαιώματά τους, αλλά και τους ευρύτερους στόχους του λαϊκού κινήματος. Ο αυταρχισμός, μαζί με κάθε μορφής συναίνεση "τοπικού χαρακτήρα", που σαν στόχο έχει την απορρόφηση της λαϊκής οργής και αγανάκτησης, δε θα γίνει ανεκτός από την "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία".

Παράλληλα, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καταδίκασε χτες την απαράδεκτη και τρομοκρατική στάση τόσο της Δημαρχιακής Επιτροπής, όσο και της Δημοτικής Αρχής της Καισαριανής, που έχουν ως πάγια τακτική τους τον παραγκωνισμό και το κυνήγι των μη αρεστών υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει τη στάση του προεδρείου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, που σιγοντάρισε την όλη διαδικασία, ενώ ο πρόεδρος αρνείται ακόμα και να συγκαλέσει το ΔΣ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ