Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ας είναι σίγουροι...

Σήμερα ξεκινάει, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και - έστω και καθυστερημένα - θέλουμε να σημειώσουμε, πως έχει την ξεχωριστή σημασία της και τον ιδιαίτερο συμβολισμό η προκλητική ενέργεια του υπουργού Εργασίας να το καταθέσει στη Βουλή τη μέρα που πραγματοποιούνταν η 24ωρη απεργία με στόχο την απόσυρσή του. Είναι ολοφάνερο ότι ο Μιλτ. Παπαϊωάννου, που δήθεν εκφράζει το "κοινωνικό πρόσωπο" της κυβέρνησης, προχώρησε σε επιδεικτική περιφρόνηση των εργαζομένων που αγωνίζονται και ταυτόχρονα σε επίδειξη δύναμης και αλαζονείας.

Μέσα στην "παντοδυναμία" τους βαυκαλίζονται ότι η "ιστορία" θα μιλάει πάντα μαζί τους και θα μπορούν στο διηνεκές να πρωταγωνιστούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Αυταπατώνται ότι οι εργαζόμενοι θα ξεχάσουν τις κατακτήσεις τους και θα "προσαρμοστούν" στους σιδερένιους νόμους της "παγκοσμιοποίησης".

Αργά ή γρήγορα θα πληρώσουν για όλα. Ας είναι σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι δε θα ξεχάσουν ποτέ ότι η κυβέρνηση Σημίτη είναι αυτή που επιχείρησε να γκρεμίσει το 8ωρο, να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις, να νομιμοποιήσει τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ