Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες επιδοτήσεις εργοδοτών

Με πρόσχημα την απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες και τη διατήρηση θέσεων εργασίας στον τουρισμό

Σε νέες επιδοτήσεις εργοδοτών για "δημιουργία θέσεων εργασίας", προχωρά το υπουργείο Εργασίας, στα πλαίσια της πολιτικής ενίσχυσης των εργοδοτών, με πρόσχημα την ...ενίσχυση της απασχόλησης. Οι υπουργικές αποφάσεις αφορούν σε άτομα με ειδικές ανάγκες και θα δαπανηθούν συνολικά 3 δισ. δραχμές, για επιδοτήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι και τρία χρόνια.

Εχει, βεβαίως, προηγηθεί η προώθηση νομοσχεδίου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι διατάξεις του οποίου αφήνουν σημαντικά κενά στη λειτουργία και σύσταση των αρμόδιων επιτροπών κρίσης των αιτήσεων για πρόσληψη ατόμων με ειδικές ανάγκες και περιορίζουν τις υποχρεώσεις των εργοδοτών για πρόσληψή τους.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ για 500 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, για τις οποίες θα δοθούν 2,4 δισ. δραχμές. Προβλέπεται, επίσης, η επιδότηση 50 αυτοαπασχολούμενων και η χρηματοδότηση για τη δημιουργία 110 θέσεων εργασίας και αυτοαπασχόλησης στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος "ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ".

Οι 500 θέσεις εργασίας είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες από 16 έως 65 ετών. Οι 400 θα είναι πλήρους απασχόλησης και θα επιδοτούνται για τρία χρόνια με 6.500, 7.500 και 8.000 δραχμές, αντίστοιχα, κάθε χρόνο. Οι 40 θέσεις είναι μερικής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου για άτομα με βαριές σωματικές βλάβες και νοητική στέρηση, που έχουν κάνει κατάρτιση σε ειδική σχολή. Αλλες 60 θέσεις προβλέπεται να είναι ορισμένου χρόνου σε ξενοδοχειακές και άλλες εποχιακού τύπου εργασίες.

Επίσης, θα επιδοτούνται άτομα με ειδικές ανάγκες, από 16 έως 60 ετών, για να γίνουν νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες με 2.800.000 δραχμές, οι οποίες θα δίνονται τμηματικά μέσα σε 24 μήνες.

Εισπράττουν και οι ξενοδόχοι

Σε εφαρμογή μπήκε και το πρόγραμμα "επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας", για το οποίο ο ΟΑΕΔ θα διαθέσει 80 εκατ. δραχμές..Το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, παρ' όλο που στο χώρο του τουρισμού - επισιτισμού οργιάζει η "μαύρη εργασία" και χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και με εξίσου άθλιες αμοιβές.

Ηδη, αποφασίστηκε να επιχορηγηθούν έξι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με 16.135.500 δραχμές.Οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι: ΔΙΒΑΝΗ ΑΕ, ΣΑΒΟΙ ΑΕ για το ομώνυμο ξενοδοχείο. ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ για το ξενοδοχείο RHODOS IMPERIAL - GRECOTEL. ΤΕΑΒ ΑΕ για το ξενοδοχείο BELLA MARIS και η ίδια επιχείρηση για το CRETA MARIS. PAP HOTELS AE για το ξενοδοχείο XENIA ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ