Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Σε "μεσαιωνικό" καθεστώς εργασίας αναγκάζονται να δουλεύουν πολλοί οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και ειδικά στην Κέρκυρα,φτάνουν στο σημείο να δουλεύουν ακόμα και 30 συνεχείς ώρες και, μάλιστα, χωρίς να τους καταβάλλονται οι υπερωρίες, αλλά και τα κανονικά ένσημα! Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κέρκυρα, προκύπτει ότι, εκτός από την αυθαιρεσία των τουριστικών πρακτόρων που καταπατούν βάναυσα τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων, πολλά λεωφορεία παρουσιάζουν βασικές ελλείψεις. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε σε 12 λεωφορεία την πρώτη μέρα της απεργίας, διαπιστώθηκε ότι στα μισά από αυτά βρέθηκαν πολλές ελλείψεις.

Το θέμα έρχεται στη Βουλή με Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αποστόλη Τασούλα και Σταύρου Παναγιώτου, απευθυνόμενη στους υπουργούς Μεταφορών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Συγκεκριμένα, οι τρεις υπουργοί ερωτώνται ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, προκειμένου:

  • Να ελέγχεται το ωράριο εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.
  • Να αμείβονται κανονικά και να τους επικολλούνται τα κανονικά ένσημα, όταν εργάζονται υπερωριακώς.
  • Να ελέγχεται το αν τα τουριστικά λεωφορεία είναι κατάλληλα και ασφαλή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, έτσι ώστε να προστατεύονται οι οδηγοί και οι επιβάτες κατά τις μετακινήσεις τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ