Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι ανεπίδεκτοι

Αλήθεια, μπορείτε να φανταστείτε τη χρονική περίοδο 1967 - 74 χωρίς την παραμικρή συμμετοχή των κομμουνιστών; Λες και δεν υπήρχε τότε ΚΚΕ; Οχι, βέβαια, θα απαντήσετε. Οπως θα απαντούσε και κάθε καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας, που γνωρίζει στοιχειωδώς τη νεότερη ιστορία της. Αλλωστε, ο κομμουνιστικός κίνδυνος ήταν το κύριο πρόσχημα των αμερικανόπνευστων συνταγματαρχών, οι κομμουνιστές ήταν οι πρώτοι "πελάτες" των φυλακών και των εξοριών, το ΚΚΕ, ο πρώτος και πλέον άτεγκτος πολέμιος της εφταετίας και οι κομμουνιστές, οι μπροστάρηδες και πρωτομάχοι σε όλα τα αντιδικτατορικά μέτωπα και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Και, όμως, οι ιθύνοντες της ΕΤ1 έχουν... διαφορετική γνώμη. Στην ειδική εκπομπή για την 24η επέτειο της μεταπολίτευσης - η οποία προβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή - το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές έλειπαν παντελώς.

Πιστεύουν, άραγε, ότι μπορούν να σβήσουν από τις μνήμες του λαού, ακόμη και την πρόσφατη ιστορία του τόπου; Νομίζουν, άραγε, πως μπορούν να την ξαναγράψουν κατά πώς θέλουν κι επιβάλλουν οι μικροκομματικές τους σκοπιμότητες; Μα δεν έβγαλαν το παραμικρό συμπέρασμα, το παραμικρό δίδαγμα από όσα ανάλογα έγιναν, για την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης και του κατοπινού εμφύλιου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ