Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα "προνόμια" και η "ιερή οργή"

Ούτε "οι δικοί του" δεν παίρνουν στα σοβαρά πλέον τον Θ. Πάγκαλο, γιατί να τον πάρουν οι Αμερικανοί; Ο λόγος για τα "Νέα", που σε κάθε ευκαιρία, στήλη και σελίδα στο χθεσινό φύλλο τους ειρωνεύονταν ή επέκριναν τις δηλώσεις του. Τόσο πολύ ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις Πάγκαλου η καθημερινή εφημερίδα του συγκροτήματος, που πάντα έβαζε πάνω από όλα τις καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ώστε όπως έγραφε χθες στέλεχός της (ο Π. Καψής) "πολλοί ασφαλώς θα νοσταλγούν τον "λαϊκισμό" του Ανδρέα Παπανδρέου - που ωστόσο και στις λεκτικές του υπερβολές υπηρετούσε πάντοτε συγκεκριμένες τακτικές επιλογές -από το σημερινό εκσυγχρονιστικό του κακέκτυπο"!

Ομως, το στέλεχος των "Νέων" αποκαλύπτει και κάτι ακόμα: "Ο γράφων είχε το προνόμιο πριν από ένα περίπου χρόνο να συμμετάσχει σε μια κλειστή ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική".

Προφανώς, από αυτή τη σύσκεψη - και όχι μόνο - είχε βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις ΗΠΑ, από την εικόνα, που θέλει να καλλιεργήσει ο ΥΠΕΞ με τις τελευταίες δηλώσεις του. Γι' αυτό και η "ιερή οργή"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ