Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στην Ακρόπολη το ραντεβού της Ειρήνης

Τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι τιμούν οι φιλειρηνιστές της Αθήνας και του Πειραιά, αύριο στις 7.45 μ.μ. και καταγγέλλουν τα νέα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών

Αύριο δίνεται το αγωνιστικό ραντεβού του φιλειρηνικού κινήματος, με αφορμή τη συμπλήρωση των 53 χρόνων της μαύρης επετείου του εγκλήματος, που διέπραξαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές τον Αύγουστο 1945, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, μην ξεχνώντας, όπως κάθε χρόνο, τη σημασία της θηριωδίας αυτής και την ανάγκη της πάλης για την οριστική εξαφάνιση όλων των όπλων μαζικής καταστροφής, διοργανώνει στις 7.45 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, εκδήλωση τιμής προς τα θύματα, συνέχισης του αγώνα και καταγγελίας των νέων εγκληματικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς.

"Στις 6 και 9 Αυγούστου 1998, τονίζεται ανάμεσα στα άλλα, στη σχετική ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, συμπληρώνονται 53 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς. Ο απολογισμός ήταν τραγικός. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των 2 πόλεων σκοτώθηκαν ακαριαία ή πέθαναν αργότερα, μέσα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με μαρτυρικό θάνατο (120.000 νεκροί, 60.000 βαριά τραυματισμένοι και ακρωτηριασμένοι και στις 2 πόλεις στα ερείπια). Χιλιάδες παιδιά τα μεταγενέστερα χρόνια γεννήθηκαν ανάπηρα ή τέρατα.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με αυτή τη θηριωδία - που θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας - εγκαινίαζε την είσοδοστην εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας.Σήμερα, 53 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα και αρκετά χρόνια μετά τις γενικότερες αλλαγές που έγιναν στην Ευρώπη και στον κόσμο, οι ίδιες δυνάμεις, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια σ' ολόκληρο τον κόσμο, προσπαθώντας να επιβάλουν στους λαούς τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων. Οι υποκριτικές διακηρύξεις περί διεθνούς δικαίου, περί ειρηνευτικών συμφωνιών, δεν μπορούν να κρύψουν τα εγκλήματα που διαπράττονται και σχεδιάζονται από τους πρωταγωνιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Σήμερα κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, οι ΗΠΑ διατηρούν πάνω από 300 πυρηνικές βόμβες στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη ΝΑΤΟική βάση του Αραξου.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και με δεδομένο ότι οι κίνδυνοι απειλούν και τη χώρα μας, με την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και την απειλή του ΝΑΤΟ για νέα επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία και τα σχέδιά του για διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου, οι φιλειρηνικοί αγώνες των λαών και του δικού μας αποκτούν υψηλή προτεραιότητα και σημασία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ