Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μνήμη αλλά και πείρα

Στις όλο και πιο πυκνά εμφανιζόμενες συνεντεύξεις που δίνει τελευταία ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, είναι εμφανής η προσπάθειά του να εμφανίσει την προσωπική πολιτική του στάση και τις θέσεις του κόμματός του σαν το γνήσιο συνεχιστή του ΠΑΣΟΚ της "αλλαγής" και του Α. Παπανδρέου. Και δε λέμε, από τη μεριά του είναι ένα θεμιτό μέσο, μιας και έρχονται και δημοτικές εκλογές, και το... "ψάρεμα" στη μεγάλη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να εξωραϊζεται, με την παρέλευση κάποιων χρόνων η πολιτική του ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου. Ετσι οι ισχυρισμοί για"υπερήφανη εξωτερική πολιτική της χώρας" και για "κοινωνική δικαιοσύνη και παροχές" δεν μπορεί να "θολώσουν τα νερά", στους καλοπροαίρετους και σκεπτόμενους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Μήπως δεν ήταν επί κυβερνήσεων του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που έμεναν οι βάσεις που... φεύγανε, μήπως και τότε δεν υπογράφονταν μυστικά οι συμφωνίες παραμονής τους; Μήπως και τότε δεν εφαρμόζονταν τα προγράμματα λιτότητας και οι ρουσφετολογικές υποσχέσεις για προσλήψεις στο δημόσιο;

Η μνήμη και η απαραίτητη πείρα που πρέπει να βγαίνει από τους εργαζόμενους, είναι και το καλύτερο κριτήριο για να κρίνονται και οι "νεόκοποι σοσιαλιστές" του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ