Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίδειξη αδιαφορίας και ανευθυνότητας!

Αρνήθηκε και πάλι η κυβέρνηση τη σύγκληση της Βουλής, ώστε να γίνει ενημέρωση για το φλέγον θέμα των πυρκαγιών, απορρίπτοντας χτες στη Βουλή αίτημα της Αλέκας Παπαρήγα

Αποκαλυπτική, σχετικά με το ποιόν της σημερινής κυβέρνησης και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει το τεράστιο θέμα των πυρκαγιών που καίνε την Αττική, είναι η χτεσινή απάντηση που δόθηκε στη Βουλή, στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όταν η τελευταία ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση της Βουλής για το φλέγον αυτό ζήτημα. Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Γεωργακόπουλος,όσο και ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,δήλωσαν ότι δεν είναι απαραίτητη η ενημέρωση, ενώ ο πρώτος έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι... θα ανησυχήσει τον κόσμο! Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης,υλοποιώντας προφανώς τη θέληση της κυβέρνησης, επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής λέγοντας ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία!!! Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της Αλ. Παπαρήγα, που τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να "μπαίνει" πάνω από αυτό το φλέγον πρόβλημα ο Κανονισμός της Βουλής.

Παίρνοντας αρχικά το λόγο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε πως "είναι γνωστό ότι γύρω γύρω στην Αθήνα υπάρχει μια τεράστια πυρκαγιά με ανυπολόγιστες συνέπειες" προσθέτοντας πως οφείλει "η κυβέρνηση να στείλει κάποιον εκπρόσωπό της, έστω για 10 λεπτά" υπενθυμίζοντας παράλληλα πως το ΚΚΕ, είχε ζητήσει με γραπτό αίτημα τη διενέργεια προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, την οποία "ο πρωθυπουργός απαξίωσε να πραγματοποιήσει", χωρίς καν να δώσει απάντηση.

Το αίτημα της Αλ. Παπαρήγα προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος επικαλέστηκε τον Κανονισμό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει τέτοια συζήτηση σε θερινό Τμήμα, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε το αίτημα του ΚΚΕ. Επίσης το λόγο πήρε τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος θρασύτατα ισχυρίστηκε ότι το αίτημα του ΚΚΕ "γίνεται απλά και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων" και ότι έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής θα προκαλούσε ανησυχία στον κόσμο!! Σε δική του τοποθέτηση, ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, είπε, ότι "όλες αυτές τις μέρες συνεδριάζει το αρμόδιο διυπουργικό όργανο" το οποίο "επιτελεί το καθήκον του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο"!

Οι παραπάνω τοποθετήσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αλέκας Παπαρήγα η οποία αναρωτήθηκε: "Στη Βουλή δεν πρέπει να ενημερωθούμε; Δεν είναι ένα έκτακτο γεγονός αυτό; Ο Κανονισμός είναι πάνω από την κατάσταση που δημιουργείται;" προσθέτοντας ότι "εγώ θα επιμείνω. Η κυβέρνηση όφειλε να έχει την ευαισθησία να ενημερώσει τη Βουλή. Δε θα ενημερωνόμαστε από τα κανάλια! Υπάρχει ή όχι έκτακτο πρόβλημα; Δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη ότι ο Κανονισμός είναι πάνω από το φλέγον θέμα που έχει προκύψει". Ζήτησε δε από τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη να μεταφέρει το αίτημα του ΚΚΕ στην κυβέρνηση. Οταν εκείνος αρνήθηκε αναφέροντας ότι δεν κατατέθηκε σύμφωνα με τον Κανονισμό, η Αλ. Παπαρήγα σχολίασε ότι "οι διάφοροι φυσικοί και ηθικοί εμπρηστές δε μας ενημέρωσαν για το πρόβλημα, ώστε να μπορούμε να το ετοιμάσουμε".

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό και ο Δ. Τσοβόλας ζητά ενημέρωση της Βουλής, κάτι που δεν αρνείται και η ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ