Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις κομμάτων

"Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Σε λίγες βδομάδες έχουν καεί πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες". Τη δήλωση αυτή έκανε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, επισκεπτόμενος τις περιοχές που καίγονταν και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση τις ευθύνες. Αφήνοντας, βέβαια, στην άκρη το Κατσιγιάννειο παρελθόν της παράταξής του δήλωσε εκ του ασφαλούς πως "για μας όποιος ξεκινήσει οικοδομικές εργασίες στις περιοχές που κάηκαν θα θεωρείται εκ των προτέρων ως ύποπτος εμπρησμού και θα αντιμετωπίζεται ως τέτοιος".

Για "εγκληματική έλλειψη μέσων και τραγικό έλλειμμα ευθιξίας", κατηγόρησε την κυβέρνηση και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, προσθέτοντας πως "έχει ευθύνες η κυβέρνηση, γιατί με τη στάση της δείχνει την εικόνα μιας παράλυτης πολιτείας, που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να θρηνολογεί ή να αντιδικεί πάνω στα αποκαϊδια της καταστροφής και των ανθρώπινων θυσιών".

"Ελλειψη ευαισθησίας" διαπιστώνει και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας και καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες του.

Ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ. Αντ. Σαμαράς με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ανίκανη κυβέρνηση και καλεί τον πρωθυπουργό να διώξει τους ανίκανους και να χαρακτηρίσει "ιδιώνυμο αδίκημα" τον εμπρησμό δασών.

"Οι πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού είναι αντικειμενικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής", διαπιστώνει και η οικολογική κίνηση "Πράσινη Πολιτική" που σημειώνει πως "η κυβέρνηση Σημίτη, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τα μεγάλα οικοδομικά συμφέροντα, "έβαλε μπροστά" τη γνωστή "Ατμομηχανή της Οικονομίας", την οικοδομή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ