Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Ηθική ρύπανση από εν ενεργεία δημάρχους...

Ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Λεων. Αυδή, για τη ρύπανση του δημοσίου βίου από έργα των διαχειριστών της κεντρικής εξουσίας. Καταγγέλλει προεκλογικού χαρακτήρα αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που ο δήμαρχος Αθήνας κόπτεται για την εφαρμογή ενός φασιστικής έμπνευσης Κώδικα Δεοντολογίας

"Η κακή χρήση των εξουσιών των δημοτικών αρχών προκαλεί ηθική ρύπανση, πολύ σημαντικότερη από την "αφισορύπανση". Ο πραγματικός σκοπός των δήθεν δεοντολογικών ρυθμίσεων που προωθούνται είναι η διατήρηση των πολλαπλών ρυπάνσεων του δημοσίου βίου από τα έργα των διαχειριστών της κεντρικής και τοπικής εξουσίας".

Την επισήμανση αυτή έκανε χτες, με ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής,με αφορμή μια σειρά προεκλογικού χαρακτήρα αποφάσεων που έλαβε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, στην πρόσφατη συνεδρίασή της. Αποφάσεις που, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, λειτουργούν σαφέστατα ως προεκλογική ενίσχυση του δημάρχου, Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος "πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια κατάρτισης Κώδικα Δεοντολογίας, με σκοπό την παρεμπόδιση της διάδοσης του πολιτικού λόγου που αντιπαρατίθεται στην κυρίαρχη αντίληψη".

Ο Λεων. Αυδής επισημαίνει χαρακτηριστικά στο σημείο αυτό, ότι "το φασιστικό σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έχει τεθεί ως βάση της συζήτησης που διεξάγεται μεταξύ των εκπροσώπων της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της κυβέρνησης και διαφόρων άλλων, με σκοπό την απαγόρευση της αφίσας, των πανό και των "φέιγ-βολάν", την επίπλαστη ισότητα και τις υποκριτικές ρυθμίσεις στη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης".

Χαρακτηριστικό της υποκρισίας όσων καλύπτονται πίσω από το "αίτημα" για κατάρτιση Κώδικα Δεοντολογίας, είναι πως "ενώ ξοδεύονται από τον φιλοκυβερνητικό συνδυασμό τεράστια ποσά για άμεση τηλεοπτική διαφήμιση και καθημερινά γίνεται επιλεκτικά, υπέρ ορισμένων υποψηφίων, έμμεση τηλεοπτική διαφήμιση αξίας πολλών εκατομμυρίων, οι ευαίσθητοι "δεοντολόγοι" αναζητούν τρόπους φακελώματος των μικρών οικονομικών ενισχυτών των 50 και 100.000 δραχμών",τονίζει στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα".

Στοιχειοθετώντας τη θέση του για "προεκλογικού χαρακτήρα ή ρουσφετολογικών αποφάσεων και εξαγγελιών των εν ενεργεία δημάρχων", ο Λεων. Αυδής, αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, εφτά αποφάσεις που έλαβε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Συγκεκριμένα, αυτές είναι:

  • Εγκριση (πάλι) επιστροφής των προστίμων από την ελεγχόμενη στάθμευση, ώστε το θέμα (και οι ελπίδες των δικαιούχων), να "σέρνεται" ως τις εκλογές, παρ' όλο που η επιστροφή δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στις σημερινές συνθήκες.
  • Εγκριση και νέας δαπάνης για το ειδικό στέγαστρο της οδού Ηφαίστου, παρ' όλο που είναι απίθανο να εγκριθεί η κατασκευή από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
  • Εγκριση για πλακόστρωση δρόμων στο χώρο του εργοστασίου Γκαζιού (που δεν ανήκει στο Δήμο Αθηναίων) με απευθείας ανάθεση, επειδή τάχα η πλακόστρωση απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις!
  • Εγκριση με απευθείας ανάθεση της "εξυγίανσης" χώρου πρώην χωνευτήριου στο Γ Νεκροταφείο.
  • Παραχώρηση δωρεάν τάφου στο Β Νεκροταφείο, χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και για λόγους διαφορετικούς απ' αυτούς που αναγράφονται στην αίτηση των ενδιαφερομένων.
  • Παραχώρηση τάφου στο Α Νεκροταφείο "τιμής ένεκεν" μέχρι την ανέγερση Μαυσωλείου (δηλαδή στο διηνεκές) χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.
  • Επικύρωση της κατάφωρα και προκλητικά παράνομης και σκανδαλώδους άδειας καφενείου στο Θησείο, κατ' εξαίρεση της ισχύουσας αναστολής, επειδή μεταξύ του 1946 και 1958 είχε λειτουργήσει για 4 - 5 χρόνια καφενείο στο ίδιο ακίνητο!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ