Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σαπίζουν στα κρατητήρια

Δώδεκα αλλοδαποί, οι οποίοι, σύμφωνα με αποφάσεις των αρχών, πρέπει να απελαθούν από τη χώρα, "μουχλιάζουν" επί μήνες στα αστυνομικά κρατητήρια, χωρίς κανένας αρμόδιος να ενδιαφερθεί για την τύχη τους.

Οπως καταγγέλλουν το Δίκτυο Κινήσεων για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, "κράτηση σε αστυνομικά κρατητήρια σημαίνει εφιάλτης χειρότερος από φυλακή, αφού ο κρατούμενος σ' αυτά δεν έχει ούτε τα ελάχιστα δικαιώματα που έχει ένας φυλακισμένος, δε βλέπει ποτέ το φυσικό φως και τον ήλιο, δεν έχει πρόσβαση στον καθαρό αέρα, δεν έχει δικαίωμα να περπατήσει σε κάποια αυλή ή κάποιο διάδρομο, δεν έχει συσσίτιο ούτε υποδομές υγιεινής, δεν μπορεί να αποταθεί σε κοινωνική υπηρεσία ούτε στον εισαγγελέα, δεν έχει γιατρούς, φαρμακείο, επισκεπτήριο. Η αγριότητα αυτή στηρίζεται σε διάταξη του νόμου 1975/91 για τους αλλοδαπούς, που επιτρέπει την κράτησή τους, χωρίς να θέτει χρονικό όριο, εφόσον εκκρεμεί απόφαση απέλασης. Ομως, ένα τέτοιο μέτρο είναι παράνομο και άδικο. Πρόκειται για ακραία εκδήλωση ρατσιστικής διάκρισης και βίας σε βάρος των ξένων και αποτελεί απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, αντίστοιχη με βασανισμό".

Οι 12 αλλοδαποί κρατούμενοι είναι: DOUGOZ MOHAMED (Σύρος πρόσφυγας), JONS WILSON (από την Τζαμάικα), AYUB MOHAMED (από τη Ρουάντα), MOHAMED EL SAYED(Ιρακινός), MAHMOUD SALUM (Σύρος), MAHMOUD HILAL (Σύρος Παλαιστίνιος), ALOMGIR MOHAMED (από το Μπαγκλαντές), BREICH KASSEM (Παλαιστίνιος), QUENTRY SAWKY YEN AL ABIDIN (Αλγερινός), TAHAL MOHAMED (Αλγερινός), FAYSSAL ALI(Παλαιστίνιος) και SATTALI FARHAN (Ιρανός).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ