Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να "πετροβολήσουμε" τους υπεύθυνους!

Ο Χρήστος Μέντζος μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) δήλωσε στο "Ρ": "Οταν το περιβάλλον, τα δάση, οι κοινόχρηστοι χώροι, οι παραλίες εντάσσονται στη λειτουργία της αγοράς, τότε εύκολα "απαλλοτριώνονται" για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, που ασκεί - μέσω των διατεταγμένων κυβερνητικών υπαλλήλων του - την εξουσία. Μόνο όταν οι εργαζόμενοι, ο λαός πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, δεν ισχύουν τέτοιου είδους "απαλλοτριώσεις".

"Δεν πρέπει απλά να αγανακτήσουμε, συνέχισε ο Χρ. Μέντζος. Πρέπει να συγκρουστούμε. Να "πετροβολήσουμε" τους υπεύθυνους της καταστροφής. Της σχεδιασμένης εδώ και καιρό καταστροφής, που στοχεύει να αναθερμάνει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Τα Σπάτα, το αεροδρόμιο, η Σταυρού - Ελευσίνας, ο αντιπεριβαλλοντικός αυτός σχεδιασμός που επιβλήθηκε από τις ξένες πολυεθνικές, προδιαγράφει την οικιστική "ανάπτυξη" της Βόρειας Αττικής και το θάνατο από ασφυξία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Ηρθε η ώρα να αντιδράσουμε απέναντι στα σχέδια των εμπνευστών δασοκτόνων νόμων και εκείνων που ακόμα τους παρέχουν τη δυνατότητα να ασκούν εξουσία".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Χ. Κουρμαδιάς, επισήμανε: "Η κατάσταση είναι απογοητευτική, τραγική, απαράδεκτη. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τη μεγάλη θλίψη και στεναχώρια. Ηταν η τελική βολή. Καίγονται τα πάντα! Το κομμάτι της Αττικής είναι πνιγμένο μέσα στην καπνίλα. Απαράδεκτες καταστάσεις που συμβαίνουν για πρώτη φορά. Κατά τη γνώμη μας υπάρχει και έλλειψη παρουσίας δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Ισως είναι χιλιάδες οι πυρκαγιές, αλλά αυτή τη στιγμή καίγονται τα πάντα. Πρέπει να καταγγελθούν οι προσπάθειες για αποχαρακτηρισμούς των δασικών εκτάσεων και η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που αποδέχτηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ και με την οποία καταργεί τις ζώνες προστασίας που θεσμοθετήθηκαν το 1989 για την προστασία του Πεντελικού. Η πρόταση αυτή έγινε αμέσως αποδεκτή, με σκοπό να μπορούν να χτίσουν οι 30 συνεταιρισμοί που βρίσκονται στο Πεντελικό όρος. Είναι προφανέστατο το σαμποτάζ που συμβαίνει. Οι εμπρησμοί είναι στημένοι και συνειδητοί. Το σημερινό ήταν το τελειωτικό χτύπημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ