Σάββατο 15 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Η "πρεμούρα" συλλήψεων "εμπρηστών"

Με την "πρεμούρα" της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίου, να συλλαμβάνει "εμπρηστές" - για τη δημιουργία εντυπώσεων και προς απόσειση των ευθυνών για την "εμπρηστική" της πολιτική - υπάρχει ο κίνδυνος "πας Ελλην και δη δασικός ή αλλοδαπός, ευρισκόμενος εντός ή πλησίον των δασών, να χαρακτηρίζεται, εν δυνάμει "εμπρηστής", να συλλαμβάνεται, να εξευτελίζεται από τα ΜΜΕ και να οδηγείται στο σκαμνί".

Οχι, βεβαίως, ότι δεν υπάρχουν εμπρηστές - κάποιοι βάζουν τις φωτιές για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα καταπατητών κι άλλων "επιτηδείων", χρησιμοποιώντας το "δαδί" που προσφέρει η κυβέρνηση, με τα νομοθετήματά της και γενικότερα την αντιδασική πολιτική της - αλλά αυτή η ενεργοποίηση πρακτόρων της ΕΥΠ και "λαγωνικών" της Ασφάλειας δίνει την εντύπωση ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να παρουσιάσει "επιτυχίες", θέλει, ντε και καλά, να γίνονται συλλήψεις κάποιων, που χαρακτηρίζονται, γρήγορα, εύκολα και συλλήβδην εμπρηστές. Το γεγονός ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες αποδεικνύεται, στις ανακρίσεις, πως δεν έχουν σχέση και άλλοι αθωώνονται από τα δικαστήρια, μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει τον Γ. Ρωμαίο, όπως προβληματίζεται και η κοινή γνώμη, η οποία δεν έχει πειστεί ότι για το πλήθος και το μέγεθος των πυρκαγιών στην Ελλάδα φταίει ένας Γάλλος τουρίστας ή ένας αγρότης της Ηλείας, ο οποίος, μάλιστα, χαρακτηρίζεται, από κάποιους και μυθομανής.

Ας κοιτάξει ο υπουργός μέσα στην κυβέρνηση, για να βρει τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε "σωρό με αποκαϊδια". Ας ψάξει να βρει και να εξαρθρώσει τα "κυκλώματα" των μεγάλων συμφερόντων κι ας μη μένει μόνο στο "κυνήγι" των "εκτελεστών", που κινδυνεύει να εξελιχθεί σ' ένα "κυνήγι μαγισσών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ