Σάββατο 15 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
"Μόδα" ο "εκσυγχρονισμός"

Φαίνεται ότι ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, θεωρεί τον εκσυγχρονισμό "μόδα". Αλλιώς δεν εξηγείται η απόφασή του να παραχωρήσει το Ηρώδειο σ' ένα μόδιστρο τζιν και "πλασιέ" εσωρούχων, για να το μετατρέψει σε πασαρέλα. Συμφωνούμε μεν ότι ο "εκσυγχρονισμός" είναι μια "μόδα" που θα περάσει, αλλά διαφωνούμε με την απόφασή του να επιτρέψει σ' αυτήν τη "μόδα" να "βρωμίσει" στο πέρασμά της και τον ελληνικό πολιτισμό. Δε θα επιτρέψουμε, λοιπόν, στον "πολιτικό μοντερνισμό" της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που διαβρώνει την πολιτική ηθική, να "μολύνει" και την "πολιτιστική ψυχή" του Ελληνα.

Ο "μοδάτος εκσυγχρονιστής", κ. Βενιζέλος, θα πρέπει να γνωρίζει ότι "σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει". Θα πρέπει, επίσης, να ξέρει πως σε τούτη τη χώρα μπορεί οι κυβερνώντες να πουλούν το δημόσιο πλούτο σε ξένους, αλλά ο λαός μας δε θα επιτρέψει ποτέ να πουλήσουν και την ιστορία του, προβάλλοντας "πλουμιστά βρακιά" για να "τα κονομήσουν".

Οσον αφορά δε σε κάποιους "πονηρούληδες", που κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται ότι ο "εκσυγχρονισμός" φέρνει τη "μόδα" σήμερα στο Ηρώδειο κι αύριο στην Επίδαυρο, επειδή το μόνο "πολιτιστικό" συναίσθημα που νιώθει είναι αυτό που προκαλεί η αφή του χρήματος, ας μας εξηγήσουν γιατί παραχωρούνται τα έργα της Ροτόντας σε "σπόνσορες" και βγαίνουν "στο σφυρί" διατηρητέα μνημεία στην Καβάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ