Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
40 δισ. κοστίζουν οι απιστίες του Κλίντον

Στα 130 εκατ. δολάρια υπολογίζεται ότι θα φτάσει το κόστος της "υπόθεσης Λεβίνσκι" - σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ - για το αμερικανικό δημόσιο. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 40 δισ. δραχμές. Το προκλητικό σε μέγεθος ποσό προκαλεί ακόμα πιο μεγάλη οργή, επειδή θα δαπανηθεί για μια τόσο ανόητη υπόθεση, πίσω από την οποία κρύβεται βεβαίως η διαμάχη τεράστιων οικονομικών συμφερόντων.

Την ίδια στιγμή, ένα τέτοιο ποσό θα μπορούσε να σώσει, χωρίς υπερβολές, εκατομμύρια ζωές μικρών παιδιών σε πολλές χώρες του τρίτου κόσμου, οι οποίες και λεηλατήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου για να μπορούν οι Αμερικανοί να δημιουργούν τέτοιου είδους πολυδάπανα πολιτικά "σόου".

Πέρα από τις πολιτικές συνιστώσες αυτής της υπόθεσης, που στο επίκεντρό της έχει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ως εκφραστή συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, οι καθαρά πρακτικές πλευρές του ζητήματος, όπως είναι το οικονομικό κόστος, μπορεί να διδάξει πολλά. Κυρίως, αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη χειραγώγηση της σκέψης του αμερικανικού λαού από τα ΜΜΕ. Μια τέτοια χειραγώγηση, που κατορθώνει να περιορίζει τις αντιστάσεις απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφυλισμού και πολιτικής σήψης, κάτι που, ωστόσο, δεν ξαφνιάζει αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν πως ο εκφυλισμός είναι συνώνυμο του καπιταλισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ