Πέμπτη 20 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
"Απόπειρα χάλκευσης δεσμών στα ΜΜΕ"

Η θεσμοθέτηση ειδικών ποινικών διατάξεων για τα αδικήματα του Τύπου, συνιστά απόπειρα χάλκευσης δεσμών για τα ΜΜΕ και τους λειτουργούς των, διαπιστώνει η ΕΣΗΕΑ, με απόφαση του ΔΣ της, διαδηλώνοντας την αντίθεση του δημοσιογραφικού κόσμου για όσα ανακοίνωσε ο Β. Γιαννόπουλος. Συγκεκριμένα, στην απόφασή του, το ΔΣ της Ενωσης τονίζει:

"Πάγια θέση της Ενωσης Συντακτών, που επανειλημμένα μέχρι σήμερα έχει διακηρυχτεί, είναι ότι η ισχύουσα ποινική νομοθεσία είναι απολύτως ικανή να προστατεύσει τον πολίτη από τυχόν υπερβάσεις του Τύπου και γενικότερα των ΜΜΕ. Ως εκ τούτου, η θεσμοθέτηση ειδικών ποινικών διατάξεων για τα αδικήματα του Τύπου συνιστά απόπειρα χάλκευσης δεσμών για τα ΜΜΕ και τους λειτουργούς των.

Προς τη σωστή αυτή κατεύθυνση, βρισκόταν και η κατάργηση, το 1995, των ειδικών ποινικών διατάξεων για τον Τύπο από τον τότε υπουργό Τύπου και ΜΜΕ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενέργεια που η ΕΣΗΕΑ δημόσια επικρότησε.

Κατ' ακολουθία των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαδηλώνει την έντονη αντίθεση του δημοσιογραφικού κόσμου στην εξαγγελθείσα πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου να θεσπίσει ειδικές ποινικές διατάξεις για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με τις οποίες θα δημιουργηθεί κλίμα εκφοβισμού και, κατά συνέπεια, περιστολής του δικαιώματος και της υποχρέωσης των δημοσιογράφων να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ