Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΜΕΣΩ... ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!
ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
την κερδοσκοπία των πολυεθνικών

Αιμορραγία 1,7 δισ. δολαρίων χτες, στα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας, η οποία χορεύει στον ανεξέλεγκτο ρυθμό των διαφόρων κέντρων της χρηματιστικής ολιγαρχίας και οδηγείται όλο και περισσότερο σε επικίνδυνους ατραπούς

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε χτες η Τράπεζα της Ελλάδας καθώς τράπεζες του εξωτερικού και εταιρίες διαχείρισης χαρτοφυλακίων, προσπαθούσαν να ξεπουλήσουν τίτλους του ελληνικού δημοσίου και δραχμές. Οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας είχαν σαν αποτέλεσμα την εκροή μεγάλων ποσών από τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας, που υπολογίζονται ότι πλησιάζουν τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πανικός αυτή τη φορά ήρθε από τη Ρωσία, μέσω... Γερμανίας. Η εντεινόμενη οικονομική κρίση και η νέα διολίσθηση του ρουβλιού προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στις γερμανικές τράπεζες και πολυεθνικές που έχουν τοποθετημένα κεφάλαια στη Ρωσία. Οι εκπρόσωποι των γερμανικών συμφερόντων που στη χώρα μας εμφανίζονται ως "ξένοι θεσμικοί επενδυτές" και κατέχουν μεγάλο μέρος ελληνικών τίτλων, στην προσπάθειά τους να... ισοφαρίσουν τις ζημιές αυτές, έσπευσαν να ρευστοποιήσουν ελληνικούς τίτλους, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν σταθερή και υψηλή απόδοση.

Οι εξελίξεις στη χρηματαγορά της χώρας, που δεν έχουν καμιά σχέση με οποιαδήποτε αλλαγή των δεδομένων της ελληνικής οικονομίας, αποδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο τις συνέπειες από τις επιλογές της άρχουσας τάξης, η οποία έχει παραδώσει τη χώρα να χορεύει στον ανεξέλεγκτο ρυθμό των διάφορων κέντρων της χρηματιστικής ολιγαρχίας, παρασύροντας τους εργαζόμενους κι ολόκληρη τη χώρα σε ατραπούς που εύκολα μπορεί ν' αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Γίνεται έτσι και με πρακτικά αποτελέσματα φανερό πως η υποταγή στους κανόνες της "παγκοσμιοποίησης" των χρηματαγορών και η πλήρης παράδοση όλων των εργαλείων και των δυνατοτήτων παρέμβασης στο πολυεθνικό κεφάλαιο, έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας, με απρόβλεπτα δυσμενείς επιπτώσεις για το λαό και τη χώρα.


ΣΕΛ.  7,    10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ