Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Μοναδική προοπτική ο αγώνας!

Περιοδείες στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Παγγαίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΝΑΣ και της "Προοδευτικής Δημοτικής Κίνησης"

Την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Παγγαίου (ΕΑΣΠ) επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα, κλιμάκιο της ΝΑΣ Καβάλας, αποτελούμενο από τους Παναγιώτη Ροδά υποψήφιο πρόεδρο Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Λιόγκα υποψήφιο νομάρχη Καβάλας και Χρήστο Ποτόλια γεωλόγο και υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο.

Το κλιμάκιο της ΝΑΣ στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ενωσης Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλο και τα μέλη της Διοίκησης Κ. Καλλινικίδη και Γ. Παπαδόπουλο,καθώς και τον διευθυντή Α. Μητρούση,ανέλυσαν τα ειδικότερα προβλήματα της επαρχίας Παγγαίου και τα γενικότερα αγροτικά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαφάνηκε η δυσοίωνη προοπτική των τιμών για τα βασικά προϊόντα της περιοχής λόγω αθρόων εισαγωγών, μειωμένης ζήτησης και αύξησης του κόστους παραγωγής και μεταφοράς.

Η ΝΑΣ εξέφρασε την υποστήριξή της, στα αιτήματα της Ενωσης για επαναλειτουργία των "Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων" (ΤΟΕΒ), για την κατασκευή αρδευτικών έργων στους Φιλίππους και φραγμάτων στο Μαρμαρά και τη Φωλιά, καθώς και για επιχειρησιακές δραστηριότητες και επενδύσεις της Ενωσης σε τομείς αποθήκευσης, μεταποίησης και εμπορίας βασικών γεωργικών προϊόντων της περιοχής. Οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ δήλωσαν την αντίθεσή τους στην εκπορευόμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση πολιτική της συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής και των περιορισμών των αντίστοιχων επενδύσεων, με βάση Κοινοτικές Οδηγίες και Υπουργικές Αποφάσεις. Τάχθηκαν υπέρ της αναβάθμισης του συνεταιριστικού κινήματος, της κοινής δράσης μέχρι και την ενιαιοποίησή του σε επίπεδο νομού.

  • Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκαν προχτές εκπρόσωποι της ΝΑΣ και της "Προοδευτικής Δημοτικής Κίνησης Καβάλας" (ΠΔΚΚ), όπου συναντήθηκαν με τη Διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Στη συνάντηση ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη στο νομό, καθώς και για τους στόχους της διοίκησης σχετικά με την υποδομή, το προσωπικό, τον ιατρικό και μηχανολογικό μηχανισμό.

Στη συνάντηση με την πρόεδρο του νοσοκομείου συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Ροδάς,Βασίλης Λιόγκας και Δήμος Ζαχαριάδης, καθώς και ο υποψήφιος σύμβουλος Βασίλης Ιωαννίδης,οι οποίοι εξέφρασαν την ολόθερμη συμπαράστασή τους στο αίτημα για νέο νοσοκομειακό κτίριο περιφερειακού επιπέδου. Κατά τη συνάντηση του κλιμακίου της ΝΑΣ και της ΠΔΚΚ με την αντιπροσωπεία του ΔΣ των εργαζομένων, εκφράστηκε η στήριξη της παράταξης σε βασικά εργασιακά αιτήματα. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας και την ιδιωτικοποίηση παρεχόμενου έργου και διατύπωσαν τη θέλησή τους να αγωνιστούν για την αναβάθμιση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ (2010-11-07 00:00:00.0)
Περιοδεία στη δημοτική αγορά (2010-09-21 00:00:00.0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ (2010-09-19 00:00:00.0)
Δραστηριότητες (2010-09-18 00:00:00.0)
Οι βρώμικοι σχεδιασμοί κατά του ΚΚΕ έπεσαν στο κενό (2010-09-10 00:00:00.0)
Στο "σφυρί" δύο σημαντικά διατηρητέα μνημεία! (1998-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ