- Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Τη λαϊκή αυτή ρήση έχει αναγάγει σε προεκλογική τακτική ο νομάρχης Βοιωτίας και υποψήφιος ξανά του ΠΑΣΟΚ, Γ. Σταμούλης,καθώς, σε μια προσπάθεια να... - 1998-08-27 00:00:00.0"/> - Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Τη λαϊκή αυτή ρήση έχει αναγάγει σε προεκλογική τακτική ο νομάρχης Βοιωτίας και υποψήφιος ξανά του ΠΑΣΟΚ, Γ. Σταμούλης,καθώς, σε μια προσπάθεια να... - 1998-08-27 00:00:00.0" /> Διοικητήριο - προεκλογικό τέχνασμα... | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διοικητήριο - προεκλογικό τέχνασμα...
  • Ο νομάρχης, Γ. Σταμούλης, ανέθεσε την κατασκευή κτιρίου σε χώρο που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών!
  • Στόχος, η παραπλάνηση και εξαπάτηση του βοιωτικού λαού", καταγγέλλει η ΝΑΣ

"Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Τη λαϊκή αυτή ρήση έχει αναγάγει σε προεκλογική τακτική ο νομάρχης Βοιωτίας και υποψήφιος ξανά του ΠΑΣΟΚ, Γ. Σταμούλης,καθώς, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα από τη μέχρι σήμερα θητεία του, εξαγγέλλει έργα που είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθούν ποτέ και υπόσχεται "λαγούς με πετραχήλια"... Ετσι, μετά τις εξαγγελίες του για τη δημιουργία πάρκου βυρσοδεψείων και νομαρχιακού πανεπιστημίου, "σκαρφίστηκε" την κατασκευή κτιρίου, όπου θα στεγαστούν, λέει, όλες οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Βοιωτίας και το οποίο "βάφτισε"... "Διοικητήριο". Ηδη, ο νομάρχης έχει προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με την κοινοπραξία ΕΥΡΟΚΑΤ ΑΕ - ΚΟΡΩΝΙΣ ΑΤΕ για την ανέγερση του Διοικητηρίου.

"Πρόκειται για ένα απατηλό προεκλογικό εφεύρημα του Γ. Σταμούλη, που έχει στόχο την παραπλάνηση και εξαπάτηση του βοιωτικού λαού", καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και ο υποψήφιος νομάρχης, Λουκάς Λιάκος.Κι αυτό γιατί 8.740 τετραγωνικά μέτρα από το χώρο έκτασης 12.240 τ.μ. - όπου προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση, να ανεγερθεί το Διοικητήριο - δεν ανήκουν στη Νομαρχία Βοιωτίας αλλά στο υπουργείο Οικονομικών. Το τελευταίο - όπως πληροφορεί στην ανακοίνωσή της η ΝΑΣ - απειλεί με κυρώσεις τον νομάρχη σε περίπτωση καταπάτησής του. Επίσης, ο διαγωνισμός ανάθεσης (που κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία στις 29 Ιούλη του '98) είναι παράνομος και, συνεπώς, η σύμβαση άκυρη, "γιατί δεν έχει γίνει η απαλλοτρίωση της υπόλοιπης έκτασης που καλύπτει 3.500 τ.μ. Απλώς υπάρχει απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για απαλλοτρίωση της έκτασης, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοπράτηση του έργου είναι να υπάρχει "συντελεσμένη απαλλοτρίωση"".

Πρόκειται για ένα έργο - τονίζει η ΝΑΣ στην ανακοίνωσή της - που "κατασκευάζουν" εδώ και τριάντα χρόνια, σε κάθε προεκλογική περίοδο, οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό, για να το ξεχάσουν την επόμενη μέρα των εκλογών. "Στα ίδια χνάρια, τρεις μήνες πριν τις εκλογές του Οκτώβρη, ο νομάρχης Βοιωτίας υπέγραψε την αποικιακή σύμβαση με την κοινοπραξία ΕΥΡΟΚΑΤ ΑΕ - ΚΟΡΩΝΙΣ ΑΤΕ για τη δήθεν ανέγερση του Διοικητηρίου. Πρόκειται για μια σύμβαση - προεκλογικό πυροτέχνημα της σημερινής Νομαρχιακής Αρχής, καθώς είναι σαφές από τα παραπάνω πως δεν είναι στις προθέσεις του νομάρχη η κατασκευή Διοικητηρίου".

"Ανεξάρτητα από τα προεκλογικά τεχνάσματα του κ. Σταμούλη - συνεχίζει η ΝΑΣ - και στην περίπτωση ακόμα που με τις ευλογίες της κυβέρνησης ξεπεραστούν οι πιο πάνω παρανομίες και αποφασιστεί η κατασκευή του Διοικητηρίου, τότε το κόστος θα κληθεί να πληρώσει ο βοιωτικός λαός. Κι αυτό γιατί δε δίνονται πιστώσεις από την κυβέρνηση".

Η ΝΑΣ απευθύνει στο λαό της Βοιωτίας και στους εργαζόμενους κάλεσμα αγώνα, να διεκδικήσουν μαζί την άμεση κατασκευή Διοικητηρίου χωρίς την επιβολή νέων φόρων. Και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για τη ματαίωση των σχεδίων, που εξυφαίνονται σε βάρος του λαού της Βοιωτίας. Τονίζει δε ότι τα οξυμένα προβλήματα απαιτούν δυναμική και δραστήρια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και νομάρχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ