Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για τους πυροβολισμούς στο αλιευτικό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. -

Η Διεθνής Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο επέβαλε διαμαρτυρία στον τουρκικό κατοχικό στρατό για το επεισόδιο πυροβολισμών εναντίον τεσσάρων ψαράδων, προχτές το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή Κάππαρη Παραλιμνίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Βαλτεμάρ Ροκοζέφσκι δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Διεθνής Ειρηνευτική Δύναμη διαμαρτυρήθηκε έντονα στον τουρκικό στρατό, μέσω στρατιωτικών καναλιών, για την υπερβολική χρήση δύναμης. Ανέφερε επίσης ότι στους Τούρκους λέχθηκε πως οι πυροβολισμοί, οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται ήταν προειδοποιητικοί, αποτελούν αδικαιολόγητη συμπεριφορά, διότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ζωές.

Διαμαρτύρονται οι Τούρκοι!

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Νετζατί Ουτκάν,διαμαρτυρήθηκε χτες γιατί οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο "δεν έλαβαν μέτρα" για να εμποδίσουν κινήσεις ελληνικών αλιευτικών, που η τουρκική πλευρά θεωρούσε παράνομες.

Σε δήλωσή του στην Αγκυρα, σχετικά με το επεισόδιο που δημιούργησαν πρόσφατα οι τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο, ο Τούρκος εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τις "δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου", που όπως είπε, "προστατεύουν τα χωρικά ύδατα της ΤΔΒΚ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ