Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκλήματα κατά της ειρήνης

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Και το αίμα αυτών, επί της κεφαλής των δημίων. Και το αίμα αυτών, των λαών που δέχτηκαν τις μαζικές αεροπορικές επιδρομές στην Κορέα, το Βιετνάμ, τη Βοσνία, το Ιράκ αργότερα, το Αφγανιστάν και το Σουδάν, σήμερα. Και το αίμα αυτών, των παιδιών, των γυναικών και των γερόντων που πεθαίνουν από την πείνα, και την αρρώστια, θύματα του αμερικανικού εμπάργκο, στο Ιράκ, στην Κούβα και τις φτωχογειτονιές του κόσμου.

Και το αίμα αυτών των λαών, που δέχονται τη βία, τα βασανιστήρια και τον θάνατο, από τα υποκινούμενα, και χειραγωγούμενα δικτατορικά καθεστώτα.

Και το αίμα αυτών των αθώων, επί της κεφαλής αυτών που ανέλαβαν, στο όνομα της νέας τάξης, το ρόλο του χωροφύλακα για να τιμωρήσουν τάχα, τις απεχθείς τρομοκρατικές πράξεις του ιερατικού φουνταμενταλισμού που κατά καιρούς εκτρέφουν και πυροδοτούν στα πλαίσια του πλανητικού ζατρικίου - συμφερόντων, που είναι διαποτισμένα από πετρέλαιο και αίμα.

Πυραύλους "Τόμαχοκ" σκόρπισε επί δικαίων και αδίκων, το "γελαστό παιδί" του Λευκού Οίκου, για να υποδηλώσει και με τον κωδικό αυτών των φονικότατων πυραύλων, την εξόντωση των Ινδιάνων από τους όχι και τόσο μακρινούς προγόνους του.

Αν λειτουργούσε σήμερα, στα πλαίσια της διεθνούς Κοινότητας, ένα δικαστήριο, όχι εγκλημάτων σε καιρό πολέμου, αλλά θηριωδιών σε καιρό ειρήνης, εκεί θα έπρεπε να παραπεμφθούν οι φυσικοί αυτουργοί. Και να οδηγηθούν, επίσης εκεί, μπροστά στο Δικαστήριο των Λαών, ως ηθικοί συνένοχοι, και όλοι εκείνοι που κλείνουν τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα μπροστά στις μαζικές αυτές φρικαλεότητες που διαπράττονται με το φασιστικό - χιτλερικό επιχείρημα της συλλογικής ευθύνης.

Ο "σιωπών συναινεί", και όσοι πιστεύουν, ότι δεν τους αφορούν όσα συμβαίνουν γύρω τους, όπως έγινε και κατά την εκκόλαψη του ναζισμού, τότε δεν αποκλείεται να ξυπνήσουν από τη φωτιά που κατακαίει το σπίτι του γείτονά τους. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν κυβερνήσεις, συλλογικοί οργανισμοί, πνευματικές προσωπικότητες και βέβαια, τα "ευαίσθητα" ιερατεία, που άλλοτε, συναινούν απροκάλυπτα, άλλοτε συγκαλύπτουν σιωπηλά και άλλοτε πέφτουν σε λαθροβίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ