Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίθετη η ΓΣΕΕ

Την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία της για την "αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας, με την οποία προβλέπεται αύξηση του ποσοστού μετοχοποίησης στον ΟΤΕ στο 45%, και μάλιστα χωρίς προηγούμενο διάλογο, χωρίς δεσμεύσεις, όρους και προϋποθέσεις", εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "αντιτιθέμεθα γιατί ο ΟΤΕ είναι δημόσια, στρατηγικού χαρακτήρα, επιχείρηση με ανάπτυξη και κέρδη που επιτρέπουν την αυτοχρηματοδότηση των επενδυτικών του προγραμμάτων", ενώ καταγγέλλεται ότι "η πέραν του 25% μετοχοποίηση προφανώς εξυπηρετεί πολιτικές κάλυψης δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ο αιφνιδιασμός και ο κυβερνητικός ετσιθελισμός αποδείχτηκε στην πράξη ότι δεν αποτελεί την καλύτερη μέθοδο, ιδίως όταν οι εργαζόμενοι δε συμφωνούν".

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι, αν η κυβέρνηση επιζητά λύσεις και όχι σύγκρουση, οφείλει να αποσύρει την τροπολογία και να συζητήσει επί της ουσίας με τους εργαζόμενους, προκειμένου να μην τους βρει αγωνιστικά απέναντί της.

Ωστόσο, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική, που οδηγεί τον Οργανισμό σε ιδιωτικοποίηση, εκφράζοντας μάλιστα και τη σύμφωνη γνώμη της στην, κατά περίπτωση επιχείρησης, "μετοχοποίηση μικρού ποσοστού, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ