Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καβγάς για τους... τόνους

"Οτι σηκώνει τους τόνους πάνω σε θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής του κράτους", κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, χτες, ο Ε. Γιαννόπουλος, ο οποίος, δήλωσε ότι "πράγματι τον φοβάμαι (τον κ. Χριστόδουλο) να μη διαιρέσει το λαό".

Ο Ε. Γιαννόπουλος δίνοντας συνέχεια και τροφή στον χωρίς ουσία θόρυβο για τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου, αφού, επανέλαβε τις απειλές του για αποκαλύψεις σχετικά με το "βίο και την πολιτεία" του κ. Χριστόδουλου, περιορίστηκε, κατά τα άλλα, να αναφερθεί γενικά σε σχέσεις του με το δικτατορικό καθεστώς.

Η περίπτωση Χριστόδουλου, ωστόσο, φαίνεται να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι, με δηλώσεις τους ζήτησαν να ασχολείται με τα θρησκευτικά - πνευματικά του καθήκοντα ο Αρχιεπίσκοπος. Ενώ ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Γ. Καψής, έδωσε άλλοθι στις δηλώσεις του κ. Χριστόδουλου, απαντώντας χαρακτηριστικά: Γιατί δε γράφονται τα ίδια και σ' αυτούς στο υπουργείο Εξωτερικών που λένε τα ίδια με τον Αρχιεπίσκοπο;!

Παρεμβαίνοντας, χτες, επίσημα διά του κυβερνητικού εκπροσώπου της, η ΝΔ συνέχισε την ανούσια συζήτηση για τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου. Αφού χαρακτήρισε "ανόητα" όσα συμβαίνουν σχετικά, στο χώρο της κυβέρνησης, πρόβαλε ότι "ο πνευματικός ηγέτης της Ελληνικής Ορθοδοξίας έχει όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά θα πρέπει να έχει και την ιερά υποχρέωση να εκφράζει τις απόψεις του προς το ποίμνιό του". Για να προσθέσει: "Οποιαδήποτε προσπάθεια ή απόπειρα φίμωσης, είναι όχι μόνον αναντίστοιχη αλλά προσβάλλει το ίδιο το πνεύμα της φιλελεύθερης Εκκλησίας... ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ