Παρασκευή 28 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Απλώς, βάζουμε τον εισαγγελέα!

Να δικαιολογήσει, ξανά, την κυβερνητική απόφαση για την επιβολή της γνωστής τρομοδιάταξης κατά των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ προσπάθησε χτες ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππας. Ενώ παραδέχτηκε πως "υπάρχουν διατάξεις και προβλέπονται αυστηρότατες κυρώσεις και στο ισχύον νομικό καθεστώς στην πατρίδα μας. Και βεβαίως, όταν κάποιος υβρίζεται ή συκοφαντείται έχει το δικαίωμα να αναλάβει δικαστική πρωτοβουλία"... Απαντώντας, γιατί δεν αφήνουν, τότε, τον θιγόμενο να διεκδικήσει το δίκαιό του με το ισχύον σύστημα αλλά επιχειρούν να το αλλάξουν, είπε προσποιούμενος τον αφελή: Ασφαλώς τον αφήνουμε. "Απλά (η νέα διάταξη) αναθέτει στην εισαγγελική αρχή, δίδοντάς της το δικαίωμα ή την εξουσία να επιλαμβάνεται αυτών των θεμάτων" (αυτεπαγγέλτως...).

Κατά τα άλλα, ο Δ. Ρέππας προσπάθησε να παρουσιάσει την απαράδεκτη επιστολή του Β. Γιαννόπουλου προς την ΕΣΗΕΑ, ως έκφραση αγωνίας για την προστασία των πολιτών! Μάλιστα, κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να απαντήσει στην επιστολή Γιαννόπουλου, επιζητώντας, προφανώς, τη νομιμοποίηση της τρομοδιάταξης - αφού θα μπορεί να παρουσιαστεί και ως προϊόν διαλόγου...

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες, κοινή αντιπροσωπεία των διοικήσεων της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ είχε συνάντηση με τον Δ. Ρέππα, στον οποίο επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεσή της στη θέσπιση οποιασδήποτε ποινικής διάταξης και τόνισε ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές και ικανό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας του πολίτη. Επίσης, η αντιπροσωπεία των δημοσιογραφικών οργανώσεων έθεσε στον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ το θέμα της απαράδεκτης - όπως χαρακτηρίζεται - επιστολής που έστειλε χτες ο Β. Γιαννόπουλος στην Ενωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ