Παρασκευή 28 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Η αντιλαϊκή πολιτική πλήττει και τον τουρισμό

Παρέμβαση της Μ. Μπόσκου στη συζήτηση της πρότασης νόμου της ΝΔ για τη "ρύθμιση χρεών τουριστικών επιχειρήσεων"

Απορρίφθηκε χτες στη Βουλή από την κυβέρνηση η πρόταση νόμου της ΝΔ για τη "ρύθμιση χρεών τουριστικών επιχειρήσεων" με το επιχείρημα ότι τυχόν υιοθέτησή του θα επιβάρυνε σημαντικά τις τράπεζες και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της πρότασης νόμου η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου υπογράμμισε πως είναι αποδεκτό από όλους ότι υπάρχει πρόβλημα με τις τουριστικές, αλλά και τις άλλες επιχειρήσεις των νησιών του Αιγαίου. Το ΚΚΕ, τόνισε, έχει φέρει κατά καιρούς στη Βουλή συγκεκριμένες περιπτώσεις από τις οποίες συμπεραίνεται εύκολα ο ασύδοτος τοκογλυφικός τρόπος δράσης του τραπεζικού κεφαλαίου.

Μια άλλη σοβαρή αιτία, είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, είναι και η αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας που χρόνια τώρα επιβάλλουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολιτική που έχει φέρει ένα μεγάλο πλήγμα στον εσωτερικό τουρισμό, με άμεσες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις αυτές. Επίσης, η δράση των πολυεθνικών τουρ οπερέιτορ πιέζει ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους για όλο και χαμηλότερες τιμές.

Μία άλλη παράμετρος της κρίσης είναι και τα ΝΑΤΟικά παιχνίδια που δημιουργούν εντάσεις στο Αιγαίο και φτιάχνουν ένα κλίμα αρνητικό για τον τουρισμό στα νησιά μας.

Η Μ. Μπόσκου είπε ότι πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση, η οποία να αφορά προνομιακά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως εκείνες που έχουν οικογενειακό χαρακτήρα και απασχολούν ολιγάριθμο εργατικό δυναμικό. Ολα αυτά, τόνισε, πρέπει να εντάσσοντα στο πλαίσιο μιας σχεδιασμένης ανάπτυξης της τουριστικής οικονομίας στην περιοχή, με κύριο μοχλό το δημόσιο τομέα, τον οποίο δυστυχώς η κυβέρνηση με πρόσφατο νόμο ξεπουλάει. Σχετικά με τη ρύθμιση χρεών των μεγάλων επιχειρήσεων, είπε ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος στην οικονομική τους δραστηριότητα και παράλληλα εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για την πρόταση νόμου της ΝΔ τόνισε ότι "δεν την ψηφίζουμε γιατί παίρνει υπόψη αδιακρίτως όλες τις επιχειρήσεις και αυτές που έχουν πληγεί από τις αιτίες που αναφέρθηκαν, αλλά και αυτές που ενδεχόμενα να έχουν τύχει καλής μεταχείρισης των διάφορων νόμων, που κατά καιρούς έχουν ψηφιστεί και έχουν εκμεταλλευτεί τα προνόμια που έχουν δοθεί από την πολιτεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ