Παρασκευή 28 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δεν πιστεύουμε λέξη απ' όσα λένε

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο... η πολιτική της κυβέρνησης στο Κυπριακό

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες στη Θεσσαλία - όπου περιόδευε - η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,αναφερόμενη, μ' αφορμή τη συνάντηση Σημίτη - Κληρίδη, στο Κυπριακό τόνισε:

"Η πολιτική της κυβέρνησης στο Κυπριακό είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Πριν δύο μέρες η κυβέρνηση έβγαζε την ουρά της απ' έξω, λέγοντας ότι το Κυπριακό είναι θέμα της Κύπρου, γιατί ήθελε να στείλει μήνυμα στον Κλίντον και τον Σολάνα. Τώρα, κάτω από την πίεση των λαών και, ίσως, της Κυπριακής ηγεσίας, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι, αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε για την Κύπρο. Δεν πιστεύουμε λέξη απ' αυτά που λένε.

Εμείς το Κυπριακό το βλέπουμε ως ένα διεθνές πρόβλημα και η Κύπρος είναι μια χώρα ανεξάρτητη κι όχι παράρτημα της Ελλάδας, σε καμιά περίπτωση. Και η Κύπρος πρέπει να χαράξει την πολιτική της. Αυτό, όμως, δεν είναι λόγος, για τις άλλες χώρες, για τους προοδευτικούς λαούς, για την ελληνική κυβέρνηση ν' αφήνει το κυπριακό πρόβλημα εκτεθειμένο στη διχοτόμηση και στο να παραδώσει η Κύπρος τα "όπλα" στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των άλλων. Διότι η Κύπρος έχει στρατηγική θέση στην περιοχή και - πέρα απ' όλα τα συναισθήματα που έχουμε για το Κυπριακό - μια διχοτομημένη Κύπρος σημαίνει μια νέα Βοσνία, ένα νέο Κοσσυφοπέδιο στην περιοχή και μας αφορά κι απ' αυτή την πλευρά.

Ας σταματήσει η κυβέρνηση να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Οταν οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν χώρες, στο όνομα ότι αυτοί είναι οι μεγάλοι "διαιτητές" και "υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", οι πάντες πρέπει ν' αντιδράσουν. Γιατί ξέρουμε ότι αυτή η τρομοκρατία των ΗΠΑ έχει αποδέκτες τους λαούς, "λέγοντας" ότι δε θ' αποφασίζουν αυτοί για τις τύχες τους, αλλά οι ΗΠΑ όποτε θέλουν. Επομένως, η μπόρα χτυπάει και την Ελλάδα. Κι ας μην ξεχνάμε το Αιγαίο, την αποθράσυνση της τουρκικής ηγεσίας η οποία αξιοποιεί την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης για να προωθεί τη δική της τακτική και στρατηγική. Ενας λόγος, λοιπόν, παραπάνω, αν θέλουμε πραγματική ειρήνη στο Αιγαίο κι όχι ειρήνη συνθηκολόγησης, αν θέλουμε πραγματικά ν' αποτρέψουμε τον πόλεμο κι όχι να παίρνουμε μέρος σε στρατιωτικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών. Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για μια πορεία που θα φέρει ριζικές αλλαγές στην Ελλάδα. Κάθε μέρα, κάθε χρόνος που περνάει, προσθέτει νέα προβλήματα και εμπόδια. Παρ' όλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι κι αυτό που μας απασχολεί είναι πόσο γρήγορα θ' αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ