Παρασκευή 28 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓ ΠΑΣΟΚ
Προσπάθειες εξωραϊσμού της κατάστασης

Με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, κυρίως μετά την κρίση στις διεθνείς χρηματαγορές, αλλά και με τις δημοτικές εκλογές και την ημερομηνία του συνεδρίου, ασχολήθηκε το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ στη χτεσινή του συνεδρίαση. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σημίτης, μιλώντας για το πρώτο θέμα επιχείρησε να εξωραϊσει την κατάσταση και απέδωσε την κρίση αποκλειστικά σε εξωτερικά αίτια και όχι σε προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε μάλιστα ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν πρόκειται να αλλάξουν στο ελάχιστο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΕΓ εκφράστηκαν κάποιες αντιρρήσεις όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, το οποίο σύμφωνα με τους αρχικούς προγραμματισμούς πρόκειται να γίνει στα τέλη Μάρτη - αρχές Απρίλη της επόμενης χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα μέλη του ΕΓ ανέφεραν ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει μετά και τις ευρωβουλευτικές εκλογές, ενώ πρότειναν και την έγκαιρη λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθούν κρούσματα νόθευσης, αλλά και να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για το χαρακτήρα και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο Κ. Σκανδαλίδης είπε ότι στη συζήτηση που έγινε στο ΕΓ διατυπώθηκαν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της Ιονικής.

Σημειώνεται ότι ο Παντελής Οικονόμου, μέλος του ΕΓ και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του δήλωσε ότι για "προσωπικούς λόγους" δε θα μπορούσε να πάρει μέρος στη συνεδρίαση και εκφράζει τις αντιρρήσεις σε μια σειρά θεμάτων, όπως είναι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου, αλλά και στο θέμα των πυραύλων "S-300" για την Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ