Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΤΑΣΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ
ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
θα γίνει η Ελλάδα!

ΣΗΜΙΤΗΣ - ΖΟΣΠΕΝ: Εναλλακτική λύση ο καπιταλισμός με... εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη! ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Τα γιατροσόφια της κυβέρνησης δεν έχουν καμία πέραση, ούτε με τη μορφή της εκτόνωσης!

Εντείνονται οι διεργασίες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη τα διάφορα σενάρια αντιλαϊκής πολιτικής για το 1999. Οι οριστικές αποφάσεις δεν αναμένεται να παρθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο θεωρείται αναγκαίο να υπάρχει η οριστικοποίηση των γενικών κατευθύνσεων ενόψει της πρωθυπουργικής ομιλίας το Σάββατο στη ΔΕΘ. Μια πρόγευση της νέας επέλασης δόθηκε χτες, όπου στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ με θέμα "Δημοκρατικός Σοσιαλισμός" (!) οι Σημίτης - Ζοσπέν αναλώθηκαν σε κορόνες υπέρ του καπιταλισμού με... εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη!!!

Με βάση τα λεγόμενα διαφόρων κυβερνητικών στελεχών, ιδιαίτερο βάρος τη νέα χρονιά θα δοθεί και πάλι στον περιορισμό των δαπανών του δημοσίου, ενώ δε φαίνεται να υπάρχει ακόμα κατάληξη στο θέμα της εισοδηματικής πολιτικής. Ετσι, αν και πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για αυξήσεις του κονδυλίου της μισθοδοσίας της τάξης του 2,5%, φαίνεται πως ορισμένοι κύκλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο και για μικρότερες ακόμα αυξήσεις. "Η Ελλάδα θα δεχτεί τραγικές συνέπειες από την κρίση. Θα γίνει μεγάλη αποθήκη της κρίσης", επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3. "Τα γιατροσόφια της κυβέρνησης δεν έχουν καμία πέραση, ούτε και με τη μορφή της εκτόνωσης", τόνισε.


ΣΕΛ.  5,    7,    15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ