Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι σύμβουλοι του κ. δημάρχου...

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση να πληρώσει το δημοτικό ταμείο τα έξοδα για να πάνε ταξίδι στην Κοπεγχάγη δύο ιδιώτες, οι οποίοι ούτε δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε καν υπηρεσιακοί παράγοντες είναι. Δηλώθηκε ότι θα πάνε να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο με θέμα το "θόρυβο της πόλεως", όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα".

* * *

Γεγονός είναι ότι στην ερώτηση του επικεφαλής της Συμπαράταξης, Λεων. Αυδή,και άλλων δημοτικών συμβούλων, για το ποιοι είναι αυτοί που πάνε στην Κοπεγχάγη και τι σχέση έχουν με το δήμο, η πρώτη απάντηση που δόθηκε ήταν πως "είναι συνεργάτες του δημάρχου".

Αλλά, όπως ο Λεων. Αυδής επισήμανε, "ουδέποτε ενημερώθηκε το Συμβούλιο για τους συνεργάτες του δημάρχου, για το ποιοι είναι, πόσοι, τι μισθούς παίρνουν, με ποια θέματα ασχολούνται". Τόνισε επίσης πως σε τέτοιες αποστολές δεν είναι δυνατόν να μην πηγαίνουν δημοτικοί σύμβουλοι ή υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι υπόκεινται στον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι δύο είναι μέλη της Αναπτυξιακής Εταιρίας του δήμου και έχουν πολλές φορές εργαστεί με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα σε προγράμματα της ΕΕ, που έχουν κατορθώσει να φέρουν στο δήμο... ανταπάντησε η δημοτική αρχή.

* * *

Η "Αναπτυξιακή" έχει δικό της προϋπολογισμό, τόνισε μετά από αυτά η "Συμπαράταξη για την Αθήνα". Είναι ανεξέλεγκτη από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά προτιμά ακόμα και τα έξοδα των μελών της να πληρώνονται από το δημοτικό ταμείο ώστε να εμφανίζεται η ίδια κερδοφόρα!

Φαίνεται επιπλέον πως η δημοτική αρχή ενδιαφέρθηκε μόνο να στείλει κάποιους, που η ίδια χαρακτηρίζει "καπάτσους", για να φέρουν κάποιο χρήμα.

* * *

Πάνε για να εξασφαλίσουν κονδύλια - ρωτά η Συμπαράταξη - για την εφαρμογή μιας πολιτικής ενάντια στο θόρυβο της πόλης, με βάση κάποιες επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει στην Αθήνα για τις ανάγκες της Αθήνας, ή πάνε για να εξασφαλίσουν απλά την εισροή κάποιων ακόμα κονδυλίων που απλόχερα δίνει η ΕΕ για τη συντήρηση "τρωκτικών" που στηρίζουν τις κατευθύνσεις της;

Γ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ