Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"
Με το λαό, κόντρα στα μονοπώλια

Μετά από πρόταση του υποψηφίου νομάρχη Χρ. Κοσκινά,πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υποψήφιο νομάρχη, επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Μιχ. Σπυριδάκη,στα πλαίσια πρωτοβουλίας του πρώτου για "προγραμματική σύγκλιση των υποψηφίων σε κοινές θέσεις για τα προβλήματα του νομού και τη δεοντολογία του προεκλογικού αγώνα". Υπήρξαν κοινές διαπιστώσεις μεταξύ των δύο πλευρών σε θέματα δεοντολογίας του προεκλογικού αγώνα, όπως η ανάγκη ευπρεπούς και εποικοδομητικού διαλόγου στην προεκλογική περίοδο και στηλιτεύτηκε η χρήση προεκλογικών παροχών ως μέσου πίεσης και επηρεασμού των ψηφοφόρων. Οπως ήταν φυσικό όμως, απόλυτα διαφορετικές ήταν οι πολιτικές απόψεις που εκφράστηκαν.

"Δεν είναι δυνατό να συμπέσουνε οι απόψεις μας μ' αυτές του κ. Κοσκινά. Αλλωστε, ο συνδυασμός του κ. Κοσκινά είναι συνέχεια του συνδυασμού του κ. Δέντσορα και είναι γνωστό ότι και οι δύο υποστηρίχτηκαν από τη ΝΔ, που είναι γνωστή για την πολιτική - ιδεολογική της θέση, τόσο στην ανάπτυξη της χώρας όσο και για την Αυτοδιοίκηση", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΑΣΘ που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση.

"Η ΝΑΣΘ δεν είναι αντίθετη σε πρωτοβουλίες άλλων συνδυασμών για συναντήσεις και διάλογο για τα προβλήματα του λαού και τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Εμείς απαντήσαμε θετικά στην επιστολή του κ. Κοσκινά για συνάντηση των δύο υποψηφίων νομαρχών - συνεχίζει η ανακοίνωση. Πιστεύουμε όμως ότι κάθε συνδυασμός και υποψήφιος νομάρχης έχει τη δική του πολιτική έκφραση και πρόταση. Κάθε συνδυασμός υποστηρίζει και δρα για την προώθηση μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Σύμφωνα με αυτές τις πολιτικές, για την ανάπτυξη και πρόοδο του νομού μας υπάρχουν δύο δρόμοι:

  • Ο δρόμος που μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε διαμετακομιστικό εμπορικό κέντρο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολυεθνικών, των μονοπωλίων, του χρηματιστικού κεφαλαίου, για καταλήστευση των λαών της Βαλκανικής και τηςΚΑ Ευρώπης, αδιαφορώντας για τη συρρίκνωση, αποδιάρθρωση, τον αφανισμό της παραγωγικής βάσης του νομού, που έχει καταστροφικές οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές συνέπειες για το λαό. Αυτόν το δρόμο στηρίζουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ, που μιλούν για Θεσσαλονίκη μητρόπολη των Βαλκανίων κ.ά., αποδεχόμενοι το ρόλο που επέλεξαν ΕΕ - ΝΑΤΟ για τη χώρα μας γενικά.
  • Ο άλλος δρόμος, που εμείς στηρίζουμε, είναι σε αντίθετη κατεύθυνση. Θέλουμε ανάπτυξη που για μας απαιτεί σχέδιο παραγωγικής αναβάθμισης σε εθνικό επίπεδο, που θα περιλαμβάνει τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Στα πλαίσια αυτής της λογικής μας για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας εντάσσουμε και την ανάπτυξη του νομού μας. Σ' αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο", σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΑΣΘ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύματα αισιοδοξίας από το λαό (1998-10-10 00:00:00.0)
Αποφασιστικό βήμα μπροστά (1998-10-07 00:00:00.0)
ΟΧΙ στους τοποτηρητές της κεντρικής εξουσίας (1998-10-06 00:00:00.0)
Καταδικάστε την αντιλαϊκή πολιτική (1998-09-16 00:00:00.0)
Ζητούμενο η αλλαγή συσχετισμών υπέρ του λαού (1998-08-14 00:00:00.0)
Διεκδικήστε τα κονδύλια (1998-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ