Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ζητούμενο η αλλαγή συσχετισμών υπέρ του λαού

Δέκτης των παραπόνων, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάτοικοι της υπαίθρου του Νομού Θεσσαλονίκης έγινε ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣΘ), Μιχάλης Σπυριδάκης,κατά τη διάρκεια των πολλών περιοδειών που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, συνοικίες και χωριά της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι εξέθεσαν στον υποψήφιο νομάρχη τα προβλήματα που τους απασχολούν, όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις των Οργανισμών, η ανεργία, η λιτότητα, οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα κ.ά. και δέχτηκαν με ενδιαφέρον τις θέσεις και τις απόψεις τις ΝΑΣΘ.

Ο Μ. Σπυριδάκης συνομιλώντας με τους κατοίκους της υπαίθρου κατά τη διάρκεια των περιοδειών αναφέρθηκε στα προβλήματα αυτά και ανέλυσε τις αιτίες που τα δημιουργούν. Απέδωσε τις ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση, που υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ στα πλαίσια του προγράμματος σύγκλισης, όσο και σε αυτούς που συμφωνούν με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση, αυξάνοντας όμως τα κέρδη των μεγάλων συμφερόντων. Υπενθύμισε ότι η ΝΑΣΘ και ο ίδιος σαν νομαρχιακός σύμβουλος είχε συνεχή επικοινωνία με το λαό, τους δήμους και τις κοινότητες και συμμετείχε ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχτηκαν στην περιοχή όλο το προηγούμενο διάστημα, σε αντίθεση με τους άλλους υποψηφίους που εμφανίζονται τώρα προεκλογικά.

Κάλεσε τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες να στείλουν ένα δυνατότερο μήνυμα αντίστασης στα σχέδια της κυβέρνησης και όσων συμφωνούν με την πολιτική της, υπερψηφίζοντας το συνδυασμό της ΝΑΣΘ.Ζήτησε να καταδικάσουν το νομάρχη, την παράταξη του και την παράταξη της ΝΔ που μετέτρεψαν τη Νομαρχία σε μηχανισμό προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής, που κλείνει τα εργοστάσια της περιοχής, ξεπουλάει τους Οργανισμούς, διαλύει τους συνεταιρισμούς, αφανίζει τους μικροεπαγγελματίες, ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, υποβαθμίζει το περιβάλλον παρ' όλες τις δημαγωγικές και παρελκυστικές τακτικές τους.

Τόνισε ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα αν ανατραπεί αυτή η πολιτική και αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων, που είναι διατεθημένες να συγκρουστούν με τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, προς όφελος του λαού της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ