Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποζημίωση Γ. Μασσαβέτα από Γ. Κουρή

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την υπ' αριθμόν 7078/98 απόφασή του, έκανε δεκτή αγωγή του δημοσιογράφου Γ. Μασσαβέτα κατά της εκδοτικής εταιρίας "Γ. Α. Κουρής ΕΠΕ" και του επιδίκασε ποσό 5 εκατομμυρίων δραχμών ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που του προξένησε δυσφημιστικό για το πρόσωπό του δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την αγωγή, τον Αύγουστο του 1988 ο εκλιπών πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ Θεοφ. Τόμπρας είχε ισχυριστεί ότι κατείχε σημαντικά δημόσια έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο Γ. Μασσαβέτας ήταν πράκτορας της ΚΥΠ με το ψευδώνυμο "Ναζωραίος". Ο τελευταίος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, μηνύοντας τον Θεοφ. Τόμπρα για συκοφαντική δυσφήμιση. Οταν η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στις 25-6-1990, ο κατηγορούμενος ανακάλεσε τους ισχυρισμούς του και το θέμα έληξε. Ωστόσο, στις 9-4-1995 η εφημερίδα "Αυριανή" κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που έφερε τον τίτλο: "Ο "Ναζωραίος", η 17Ν και η πρόκληση της μνήμης, ήτοι: "Γιουσουφάκι" ονομάζει το διευθυντή του "Βήματος" σε χτεσινό δημοσίευμά του στον "Αδέσμευτο Τύπο" ο γνωστός Γ. Μασσαβέτας. Μήπως το κάνει για να καλοπιάσει τη 17Ν, ώστε και αν τον θυμηθούν να τον ξεχάσουν; Ξεχνιούνται, όμως, τέτοιες μέρες οι "Ναζωραίοι";".

Το δικαστήριο δέχεται με την απόφασή του ότι η εφημερίδα "Αυριανή" προχώρησε στη δημοσίευση του παραπάνω κειμένου, αν και γνώριζε ότι ήταν ψευδές και συκοφαντικό για τον Γ. Μασσαβέτα. Για το λόγο αυτό υποχρεώνει την εταιρία, που την εκδίδει, να του καταβάλει την προαναφερόμενη χρηματική αποζημίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ