Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΡΗ ΕΠΩΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
σε συγκοινωνίες και ταχυδρομικά τέλη

Από τη Δευτέρα ακριβαίνουν 20% τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, ενώ από το Σεπτέμβρη αναμένονται αυξήσεις στα κόμιστρα του ΟΣΕ και στα ταχυδρομικά τέλη

Νέα βάρη καλούνται να επωμιστούν οι εργαζόμενοι, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα ακριβαίνουν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, ενώ αναμένονται αυξήσεις στα κόμιστρα του ΟΣΕ και τα ταχυδρομικά τέλη.

Οι αυξήσεις στις συγκοινωνίες έχουν καθαρά και μόνο φορομπηχτικό - εισπρακτικό χαρακτήρα. Επιβάλλονται στο όνομα των ελλειμμάτων, τη στιγμή που η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι αυτή ευθύνεται για τη δημιουργία τους, καθώς όχι μόνο δεν επιδοτεί τις συγκοινωνίες, αλλά υποχρεώνει ΟΑΣΑ, ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ να καταφεύγουν σε τοκογλυφικούς δανεισμούς, προς όφελος των τραπεζιτών. Ενώ ταυτόχρονα, λόγω της χαμηλής ποιότητας των συγκοινωνιών, μειώνεται σταθερά το επιβατικό κοινό και τα έσοδα από τα εισιτήρια. Ομως οι αυξήσεις αυτές εξυπηρετούν και την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, καθώς μεταφέρεται στο εισιτήριο ένα ποσοστό από την αναγκαία επιδότηση των μετακινήσεων του κοινού και έτσι - μαζί με άλλες αυξήσεις που θα ακολουθήσουν - οι συγκοινωνίες γίνονται πιο ελκυστικές για το μεγάλο κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ